5 entry daha
  • nerden başlasam bilemiyorum. ortaya karışık döküyorum.

    90'lı yılların hemen başında başlayıp, sonuna dek çok yoğun süren ve hala bir alışkanlık, tutku şeklinde devam eden müzik sevgimin, o yıllardaki teybin yanında tünemiş çocukluğumu canlandırıyor zihnimde bu şarkı.

    kah elimde kartonet kaset dinleyip, sözleri takip ediyorum veyahut şarkıda kim ne yapmış onu didikliyorum.
    kah evde kaseti olmayan şarkıları radyoda yakalamaya çalışıp, asla kimsenin dinlemediği ama eve habire gelen türkiye gazetesinin* dini içerikli kasetlerinin üzerine o şarkıları kaydedip kendimce karışık kasetler yapıyorum, içimde küçük endişelerle; radyo programcısının şarkının bir yerlerinde konuşmaya başlaması veya "süüpeerrr efem" tarzında bir şeylerin çalınması..

    resmen kendimi, çocukluğumu, hayallerimi gördüğüm şarkı. ben bu hayale kendimi bırakıp sınırların dışına (henüz) çıkmadım, ki bu ne kötü. ama en azından içimizden birinin bu hayale sarılıp gerçeklemesi, yükselmesi, başarması, şarkıları radyodan yakalanıp, teybin kırmızı rec tuşuna basılıp şarkıları kaydedilecek noktaya gelmesi nasıl da güzel, nasıl da gururlu. bu kısma kadar hissettirdiği her şey çok heyecanlı benim için.

    tüm bu hisler mabel'in şu röportajında bahsettiği duygularla nasıl da eş!
    o çocuk heyecanlanıyor mabel heyecanlanıyor!

    https://eksiup.com/1e0e6a00031
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap