4 entry daha
  • yakın bir zamanda çok pis küfür etmiş biri olarak bu konu hakkında biraz araştırma yapmak istedim ve küfür etmenin genel olarak 7 nedene bağlandığıyle ilgili bir yazı buldum. kısaca özetlemek gerekirse bu nedenler:

    1- ağrı kesici: küfür etmek, adrenalinin artmasına neden olduğundan dolayı acıyı azaltıcı etkisini olduğu gözlemlenmiş. keele üniversitesi'nden richard stephens, küfür edenlerin ellerini buz gibi suda normal insanlara göre iki kat fazla tuttuğunu gözlemlemiş. misal eliniz yandı, küfrederek, vücudunuzun adrenalin miktarını arttırıp acınızın azalmasını sağlayabilirsiniz yani.

    2- güç ve kontrol: küfür etmek, özellikle kötü bir durumla karşı karşıya kaldığımızda bize daha güçlüymüş hissi verdiği gözlemlenmiş. misal bir kavgaya karışcaksınız bu durumda karşı tarafa küfrederek kendinizi daha güçlü hissedebilir ve özgüveninizi arttırabilirsiniz. tabi bu kavgayı kazanmasınızı sağlar mı bilemem. (bkz: erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır)

    3- şiddet içermeyen intikam: düşünün size bir türlü zarar vermiş bir insandan intikam almak istiyorsunuz, ve kendiniz kontrol edip ona fiziksel zarar vermek yerine bir türlü küfürle intikamınızı almış oluyorsunuz. sanırım türk halkının en çok küfretme nedeni budur.

    4- mizah: arkadaşlar arasında küfür oldukça komik olabilirmiş. sanırım buna en iyi örnek cem yılmaz. cem yılmaz küfürlü

    5- sosyal bağlanma: küfür, belirli bir gruba ait olduğumuzu veya kendimiz olabildiğimizi ve o grubun üyeleriyle tamamen rahat olabileceğimizi göstermeye hizmet edebilirmiş.

    6- kendini ifade etme: küfür, kişinin gerçekten önemli olduğunu göstermenin bir yolu olabilirmiş. özellikle sözlü tartışmalarda küfür ile kendinizi ifade ederek tartışmada üstün gelinebilinirmiş.

    7- iyileştirilmiş psikolojik ve fiziksel sağlık : küfrün insan sağlığa bir takım faydaları olabiliyormuş, örnek olarak; dolaşımı hızlandırması, endorfin salgılaması ve genel olarak sakin, kontrol ve refah duygusu.

    kaynak
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap