4 entry daha
  • türkçesi ''kavisli namlu''. silahın namlusunu belli bir açıyla bükerek askerlerin zarar görmeden ateş etmesini sağlayan, çılgın almanların ortaya çıkardığı bir silah namlusu tasarımı.
    2. dünya savaşının sonlarına doğru gelinirken almanlar asker kayıplarının önüne geçmek ve güvenli bir atış sağlamak için silahlarına yeni bir özellik istemekteydi. alman sturmgewehr 44 saldırı tüfeğine ve machinengewehr 42 makineli tüfeğine monte edilen krummlauf özellikle tank mürettebatı için tasarlanmıştı.
    stg 44 tüfeğine takılan bir krummlauf
    piyade kullanımı için ''ı'' tank mürettebatı için ise ''p'' modeli üretilmişti. 30, 45, 60 ve 90 derecelik namlu açıları bulunmaktaydı ve namlu istenilen yöne çeviriliyordu. fakat bu tasarımın elbette sorunu da vardı. namlu atış sırasında büyük stres altındaydı. 30 derecelik namlu 300 mermi, 45 derecelik namlu 160 mermi atabiliyordu. ayrıca mermiler namluyu parçalayabiliyor ve istenmeyen av tüfeği etkisi yapabiliyordu. tasarımcılar bu sorunları çözmek için mermi çıkış hızını yavaşlattılar. bunun için mermiyi ittiren gazın salınması için namlu etrafına çok sayıda delik açtılar fakat bir değişiklik olmadı. diğer bir dezavantajı tank taretine sabitlenen krummlauf aparatının sadece taretle beraber dönmesiydi. bu da elephant gibi sabit taretli tank destroyerlerinde kullanılamamasına sebep olmaktaydı.
    tank için tasarlanan krummlauf
    bu tasarım daha sonraları sovyet ppsh 41 silahlarında da kullanılacaktı.
    krummlauf tasarımlı ppsh 41
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap