2 entry daha
  • cümle kurmayı beceremeyen iki ahbabın sinema konuşmaya çalıştığı youtube kanalı. youtube'da türkçe içeriklerin kalitesini bu kanaldan bir video izleyerek anlayabilirsiniz.

    hayatının filmine forrest gump diyenin videosunu izledim. üşenmedim, saydım; 4 dakikada 6 defa 'mesela', 5 defa 'ne biliyim', 4 defa da 'hatta' demiş. 'nedense'leri, 'hani'leri, 'böyle'leri (sıfat bulamayınca söylenen böyle) sayamadım. nedenini bilmiyorsan otur düşün, yaz, sonra konuş. en büyük sıkıntı da burada, metin hazırlamaya üşenmişler, sonuç olarak da kahvehanede yapılacak herhangi bir sinema sohbetinden hallice bir anlatım çıkmış.

    şimdi bilmeyen diyecek ki samimi sohbet işte ne analiz kalitesi arıyorsun. kendilerine 'sinefil' diyen bu iki şahıs, türkiye'de sinema sitelerini takip edenlerin bileceği gibi bu sitelerde yazı yazan ve popüler insanlar. takipçi sayısına, okur sayısına bakarsan türkiye'de basılı dergi ve gazeteler hariç en çok okunan isimler bunlar. dolayısıyla adana, antalya gibi ülkenin önemli çoğu festivalini gezen, beleş film izleyen insanların ürettiği içerikte kalite bekliyorsun ama hak getire.

    büdüt: ayrıca popülerist diye türkçe bir kelime yok. popüler veya popülistdir o, yoksa duramazsın.*
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap