6 entry daha
  • alt devirlerde bir tık daha güçsüz olduğu doğrudur.

    üreticiler ise bunu telafi etmek için değişken subap zamanlaması kullanırlar lakin bu konuda bilinen yanlışlar var.

    1. turbo kendini yüksek devirlerde gösterir zaten, alt devirlerde yoktur. tam tersi ise superchargerdır. o nedenle bazı lüks araçlarda hem supercharger hem turbo bulunur ki hem alt hem üst devirler toparlansın.

    edit: (bkz: turbo lag)

    2. sistemin turboyla alakası falan yoktur, turbo ile birlikte veya turbo olmadan uygulanabilir.

    3. sistemin yaptığı şey aslında alt devirlerde farklı bir egzantrik derecesinin, üst devirlerde başka bir egzantrik derecesinin uygulamaya geçirilmesidir. yani subap zamanlaması devre ve ihtiyaca göre değişir.

    4. bazı araçlarda alt devirlerde ekonomi sağlamak için de tercih edilebilir. bilhassa alfa romeo'nun twin spark motorlarında bulunan varyatörlü değişken subap zamanlaması sistemi her ne kadar 3400 devirin üzerinde motorun tam performansını açığa çıkartsa da, aracın alt devirlerinin hayli zayıf olmasına neden olur çünkü alt devir ekonomisi için motor kapasitesinin hayli altında çalışır. 3000 devir altında ve üstünde bu motordaki yakıt tüketimi farkı muazzamdır.

    5. 16 valfin bir diğer amacı emisyonları iyileştirmektir. şu anki emisyon standartları ile hiç bir üretici 8v motor üretemez. ancak bu durum fazladan 8 tane subap fincanına sebep olduğundan fincanlar bozulduğunda 8 değil 16 tane almanız gerekir. tanesi genelde 50 lira olur, 800 lira şeklinde göte kaçabilir.
hesabın var mı? giriş yap