• evet şu her yerde kuyruğa girip kahvemizi aldığımız starbucks'tan bahsedilecektir bu entryde.
    öncelikle iki hafta önce infostarbucks-tr@alshaya.com adresine yaptığım şikayetim de ankara bölge müdürüne ulaşmış ancak mail iplenmemiştir.!
    orta boy bir ristretto bianco 11,75 tl. bence lezzetli olursa cebinizdeki para/ihtiyaç orantısı dengeli ise değer buna. ancak batista adam gibi barista olmalı, sütü köpürtmeden krema yapmalı, makinenin kalibrasyonu düzgün olmalı; barista eğitimli olmalı. cebinden 11,75 tl çıkacak müşteriyi önemsemeli.

    starbucks çalışanları ile mütemadiyen kalabalık olan kasa önünde bu konuda tartışmak çok yorucu olabiliyor.
    starbucks kağıt bardak boylarını referans alarak küçük bardak için 3 shot orta boy için 4 ve büyük boy için de 4 shot, orjinal küçük fincanda ise 2 shot espresso konulması gerektiğini çalışanlar çoğu zaman karıştırıyor.
    ayrıca starbucks trye bir soru: her kahvenizin yapılışı şu arka odadaki kitapcıkda yazarken ristretto bianco yapılışı niye yok, o baristanın el kitabında.
    baristalarınıza flat white ile ristretto farkını iyi öğretin, biz müşteriler bile daha iyi oluyoruz bu bilgi konusunda.
    sabun köpüğü gibi ve yanlış ölçekte kahve hazırlayan siyah önlüklü çalışanları bile gördüm, yuh yani.

    edit: açık bir şekilde starbucksın bir içeceği olan ristretto biancodan bahsediyorum ama eleştiri yapacak boş gezenin boş kalfaları illaki olacak.
    ben en azından yıllardır içtiğim şeyler üzerine eleştiri yapıyorum. internetten araştırıp ristretto uzmanı kesilenlere ise uza diyorum.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap