33 entry daha
  • iki ay önce bir avrupa şehrine taşındım. maaşım orta seviye. markete gittiğimde 2010-2011 yıllarında bimde delirdiğim gibi alışveriş ediyorum. ıstakozlar biralar filan. değişik gördüğümü denemek için alıyorum. hatta bugün bir paket vardı içindekileri yengeç kıskacının içi sandım sonra bir baktım kurbağaymış, dur şimdi hanım problem çıkarmasın deyip almadım. onları türkiyeye gönderdiğim bir ara alırım diye düşündüm. neyse işte burada fantazi takılıyorum kasada 30-40 euro diyorlar ödüyorum. türkiyede son zamanlarda a101/bim de bile fiyat etiketlerine bakıp bazı şeyleri almıyordum. bu arada eve giren para 10000 üstüydü.

    burada eski mutlu günlere dönmüş gibi hissediyorum. gelirim türkiyeye göre yaşam indeksi bakımından eşit. (bkz: hay grade) ama yaşadığım konfor misli ile fazla.

    türkiyede beyaz yakalıya çok yazık ve haksızlık ediyorlar. benim tavsiyem çıkabiliyorsanız yurtdışına çıkın. çıkamıyorsanız ekonomik boykot edin. içki sigara gibi alışverişlerinizi vergisini minimum seviyede tutacak şekilde yapılandırın. evde bira şarap yapın. duty freelerden alabildiğinizi alın vb.
195 entry daha
hesabın var mı? giriş yap