4 entry daha
  • son iki senedir formula 1'in eski günlerine geri dönebilmesi adına ciddi uğraş verdiği belli olan oluşum.

    özellikle medya kanallarını optimum düzeyde kullanarak izleyici ve takip edilenler* arasındaki perdeyi oldukça aralamış durumlar. bunun neticesinde sıradan bir formula 1 takipçisi dahi sadece resmi youtube kanalı üzerinden yarış haftasında olan bitenleri, yarış günleri dışında önceki yarıştan öne çarpan anları, seçilmiş telsiz konuşmalarını, gelecek yarışa dair hususları ve kolajları kolaylıkla takip edebilir hâle getirildi.

    öte yandan liberty media bu sporun takımlardan ziyade* sürücülere olan sempati nedeniyle takip edildiğinin de bilincinde olarak özellikle sürücülerle izleyiciler arasındaki bağı son derece kuvvetlendirmeye yönelik çalışmalarını yoğunlaştırmış durumda. bunun ilk adımları çok basit bir şekilde yarış sonrası röportajların biçim değiştirmesiyle gelmekle beraber son zamanlarda grill the grid başta olmak üzere amerikalı olmanın getirdiği eğlenceli ve şova yönelik faaliyetlerin de bollaştığına şahit oluyoruz.

    yenilikçi damarı sonuna kadar değerlendirmek isteyen liberty media'nın bu kapsamda formula 1 takipçileri tarafından tepki çeken davranışları da olmadı değil. bunların başında logo değişimi, yarışların saatlerinin değiştirilmesi gibi olaylar ilk akla gelenler. ancak yenilikçi damarın pist dışındaki bu olumsuzluklarının olumlu yanlarıyla kıyaslandığında göz ardı edilebilecek nitelikte olduğu kanaatindeyim. diğer tarafta ise yenilenen marş'ı genel kanının aksine oldukça beğendiğimi ancak tv yayın başlangıcının önceki hâlini özlediğimi de belirtmeden geçemeyeceğim. zaten sadece sezon başındaki şu tanıtım ile gönlümde ayrı bir taht kurdular.

    son olarak belirtmem gerekirse, podcast formatında düzenlenen formula 1'in tanınmış yüzlerinin yer alacağı ve şimdiye kadar lewis hamilton ile robert kubica'nın konuk olduğu beyond the grid'i oldukça beğendiğimi söylemeliyim*.

    liberty media'nın formula 1'i eski günlerine geri döndürme çabalarının pist üzerinde yarışan takımlar ve sürücülerin rekabetine de yansıması hâlinde birkaç sene öncesine kadar neredeyse yok olma seviyesine çekilen bir efsanenin yeniden doğuşuna şahit olmak işten bile değil.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap