• her sözlük yazarı güzel bir entry girdiğinde mesaj kutusu bir anda dolmaya başlar ve bu gelen mesajlarda kullanılan dil mesaj atan sözlük yazarın mesleğinden, kişiliğinden ve bulunduğu ruh halinden izler taşır.

    1) bu entry çok enfes olmuş yalnız, uzun zamandır okuduğum en iyi entry.

    zor beğenen bir yazar. öyle her entry e yüz vermez. attığı mesajla bize ''aferin'' diyor. bir sonraki entry ler için bizi motive ediyor, moral veriyor. düşünceli. ciddi. bir sonraki entry ler için adeta başarımızın devamını dileyip yazacağımız entry leri sunum olarak her hafta masasında görmek istiyor. statü sahibi ya da olacak.

    2) evet. birisi bu konudan bahsetmeli ve dediğinizi demeliydi.

    organizatör ruhlu. bakıyor sözlüğe. okuyor. inceliyor ve eksiğin farkında.
    yemek masasında her şey hazırken herkesin unuttuğu o baharatın farkında.
    ve o unutulan baharatı getiren yazarı fark ediyor. bilinçli. tüm hesapları yapıyor. tüm kurları hesaplıyor. en ufak bir aksilik tüm organizasyonu berbat eder.
    o her şeyi kontrol etti. artık yemek yiyebiliriz.

    3) tebrikler!

    son sözü hep o söyler. gözü hep üzerimizde. söz konusu entry ile bize takdirlerini sunarken şanslı hissetmemiz için elinden geleni yapan biri.
    başvurduğumuz kredi ya da vize için o son belgeye, o son mührü vuran insan. iş başvurularını o değerlendirir. geri dönüşü o yapar. çekiliş sonuçlarını o bildirir.
    yüzümü gülerek bakıp ''kazandınız'' der.

    4) yaşadıklarınızı ne güzel anlatmışsınız. ben de benzer şeyler yaşadım ve yazdığınız entry nin sonunda ''xxxxx'' dediğiniz yerde hayranlıkla yazınıza baktım.

    empati yeteneği yüksek. başka hayatlar yaşamış olsa da yaşadıklarımızı biraz düşünerek kendi hayatında bulabilen duygusal insan. aynı zamanda zeki ve dediklerimizin analizini yapıyor. entry nin verileri, tarih ve hikaye önemli. tarihçi ruhlu. geri bildirim verirken yaşadıklarınızı ben de yaşadım diyerek bizi asla yalnız bırakmıyor. hem zeki hem duygusal hem düşünceliyim diyor. sanki bir alfa&romeo bize farlarıyla selektör yapıp sözlüğün mesaj kutuları arasında uzaklara sürüyor kendisini.

    5) entry de yer alan o iki cümle hariç hepsine katılıyorum.

    ekip ruhu taşıyan bir arkadaş. yapılan toplantıda bizim yaptığımız sunumu dikkatle dinleyen ve alınacak kararlar için kendi fikrini söylerken bizi onurlandıran ama asla şımarmamamızı isteyen, iyisiyle kötüsüyle eksiğiyle her şeyi söyleyerek samimi ve bizi alkışlayan işte o arkadaş. ekibin enerjik ve güvenilir yüzü. herkesin dobra dostu. ekip o olmazsa hiç bir işi alamaz. hiç bir satış onun katkıları olmadan sonuca bağlanamaz. o olmazsa müşteri şikayetleri artar. tatilde bile susmaz telefonu. neredesiniz derler ona. özledik sizi valla derler.

    6) merhaba. ne alaka diyeceksin biliyorum ama seninle tanışmam lazım.

    depresyonda. sözlük yazarını dostoyevski sanıyor. dostoyevski nin de zaafları olduğundan, insan olduğundan habersiz. o bir yalnız. bizim gibi. o bulamayacak. bizim gibi. bir gün bitecek depresyonu. bizim gibi.

    7) sen çok özel bir insansın:)

    günlük koşturma içinde kendisini işe ve rutine kaptırmış bir yazar. kıravatını gevşetti ya da ayağını yoran topuklu ayakkabısını çıkarıp arkasına yaslandı. en son ne zaman mola verdiğini düşünürken entry ile gittiği uzaklardan bize kart gönderen bir eski hippi ruhu plazada çalışıyor. aklı başka bir şehirde, finallere hazırlanıyor. keşke diyor bazı şeyler için. kahvesi hep masada soğuyor.

    8) selam, bu entry de ki kafa çok güzel, sevdim kafanı.

    toplumun farkında. yaşadığı çevreyi analiz eden ve aynı mahallede yaşasa dahi insanların ne kadar uzak olduğunu çözmüş bir yazar. o bir sosyal bilimci. insanların yaşadığı çevre içinde psikolojilerini değerlendiren ve her insan ayrı bir dünyadır diyen
    bir uzman. şu ana kadar yaşanmış ve yaşayan kafalar bir araya gelip konuşulabilir.
    hep beraber dimi ama diyebileceğiniz yeni bir dost. dimi ama.

    9) abi harika yalnız geçen cemil geldi ve ben gel sen dedim ama bur da başka, abi çok güzel ve şimdi ne yazsm saçn ama güzl bi yazı sonra üzüldm ...

    hangimiz bir gece çok sarhoş olup bir yazı okuduktan sonra sahibine mesaj atmak istemedik ki. konuşamayıp düşünebildiğimiz zamanlardan bize bir selam.
    güzel olan sensin güzel kardeşim.

    10) merhaba, az önce okuduğum entry çok güzel ama bu çok naif bir düşünce ve yaklaşım değil mi?

    o da iyi bir insan olmak istiyor. aslında özünde iyi olduğunu düşünen ama geçmişte kötü olmak zorunda kalmış ve yaptıklarına neden olan duygu kendisi mi başkası mı henüz karar verememiş, okuduğu kitabı tam anlayamamış biri. öğretmen ruhlu. sanki hayata ve çocuklara nasıl yaklaşmak gerek diye sürekli düşünen bir öğretmen. ne zaman bir çocuğa kızsa akşam vicdan yapar. gece uyurken en az üç kez döner. ayrıldığı sevgilisini de her dönüşte düşünür. çocuklara nasıl yaklaşmalı? peki ya aşk?
    aşka nasıl yaklaşmalı?

    sözlük yazarlarına sevgiler.
hesabın var mı? giriş yap