1170 entry daha
  • hayaller aleminde yaşayan biri olarak fortnite gibi cross-play olmasını dilediğim oyun. yakın zamanda ps4 için h1z1 çıkmış olmasına rağmen tam olarak pubg hissini vermiyor. nedeni ise oyuncu sayısı ve oyuncu kalitesidir diye düşünüyorum. pek hastası olmadığım bir tür olsa bile bu battle royale işi , genel anlamda gördüğüm kadarıyla son 20'ye kalıp alan iyice daralmadığı sürece iyi oyuncularla karşılaşamıyorsunuz. tabi biraz şans işi de battle royale mantığının içinde fakat yine de bir şey çok seviliyorsa mutlaka bir nedeni vardır diye düşünüyorum. bu nedenle diğer oyunlardan tam olarak pubg hissini alamadığımı söylemem gerekiyor.

    fortnite ile birlikte başlayan bu cross-play battle royale oynama şansı insanları pc'ye göre daha ucuz olan konsollara itti. aynı zamanda fortnite'ın konsollarda da klavye mouse kullanımına izin verebiliyor olması oyuncu sayısını oldukça yükseltti. pubg'nin ücretli, fortnite'ın ücretsiz olması durumunun tam olarak oyuncu sayısını etkileyip etkilemediğini söyleyemem. fortnite, düzenli bir şekilde cross-play işini diğer platformlara da taşırken, pubg'nin, geleneksel, platforma özel serverlarla ilerlemek istemesi ilerleyen günlerde başına zor durumlar açabilir. yakın zamanda xbox ile bir hamle yaptı onu unutmuşum ''now or never'' hatırlattı sağolsun fakat yine de cross-play olmayışı pubg'yi zor durumda bırakıyor.

    kişiden kişiye göre değişebilir bir mantıkla düşünürsek ben pubg'yi daha hardcore bir oyun ve oyuncu kitlesine sahip olarak görüyorum. konsolda pubg cross-play olsa ve konsoldan oynayanlar için auto-aim olsa açıkçası benim çok canımı sıkar. pubg'nin de bu ve benzeri konuları düşünerek oyuncu kitlesini dinlemek istemesi sonucu kendi kendini tüketebilir. fortnite ile başlayan cross-play işi yakın zamanda diğer oyunlara da sıçrayacaktır. bu durum oyun yapımcılarını ve oyun sektörünü nasıl etkileyecek ileride göreceğiz. fakat pubg , şubat ayından beri süregelen oyuncu kaybını önleyemediği sürece bağımlı oyuncuları dışındaki tüm oyuncularını kaybedecek gibi duruyor. çok kısır bir sürece girdi oyun. bu kısır süreçten cesur bir hamle ile çıkabilirse kendini kurtarır. fakat yapacağı bu hamlenin oyun sektörüne ne gibi bir katkısı ve etkisi olacağı konusu da ayrıca tartışılması gerekiyor. nitekim oyun firmaları, oyunları cross-play yapmaya çalışırken karşımıza kalitesiz onlarca oyunla çıkarlarsa 80'li yılların başında yaşanan konsol ve oyun krizi gibi bir krizi de bekleyebiliriz.

    her şeyde bir hayır vardır diyerek yolumuza devam ediyoruz bakalım.
801 entry daha
hesabın var mı? giriş yap