• hassan al kontar isimli suriyeli mültecidir. bae'de çalışırken 2011'de patlak veren iç savaşın ardından askere gitmeyi reddetmiş, bunun üzerine hakkında arama kararı çıkarılmış ve birleşik arap emirlikleri tarafından malezya'ya gönderilmiş. suriye vatandaşlarının 90 gün vizesiz kalabildiği malezya'da 90 günlük vizesi bittikten sonra suriyelilerden vize istemeyen kamboçya'ya gitmeyi denemiş ancak geri döndürülmüş, daha sonra da kendi beyanına göre vize istemeyen ekvador'a gitmeyi denemiş ancak türk hava yolları uçağa binmesine izin vermemiş. (bunu tam anlamadım, thy'nin hub'ı istanbul değil mi, nasıl oluyor da thy'nin ekvador-malezya arası seferi oluyor, acaba malezya havayolları ile bir anlaşması vs. mi var)

    kendisinin parası bittiğinden kuala lumpur international airport'un transfer bölümünde kalmış. hakkında kısa bir türkçe haber aynı haberin biraz daha uzun versiyonu ve ingilizce olanı için de buraya bakabilirsiniz.

    hikayeyi sözlüğe aktarırken anlamlandıramadığım şeyler kafamda belirdi, kendisi şu an klia2 isimli ilgili havalimanının 2. terminalinde, 2. terminalde sadece airasia hizmet veriyor, thy'nin uçağı dahil diğer tüm havayolları şirketleri de klia1 isimli 1. terminalden hizmet veriyor. 1. terminalden 2. terminale geçebilmesi için pasaport kontrolünü geçip havalimanı içindeki metro benzeri taşıta binmesi gerekiyor. ardından tekrardan pasaport kontrolünü geçip 2. terminalin transit alanına gelmesi gerekiyor. ama dediğine göre ekvador'a gitmek istemiş fakat turkish airlines izin vermemiş (yukarda zaten bu durumun garipliğini de yazdım) bu durumda uçağa alınmadığını öğrendikten sonra 2. tarafa geçebildiğine göre 1. taraftan 2. tarafa geçerken toplamda 2 kere pasaport kontrolden geçmiş olmalı, böyle bir şeyin ne denli mümkün olabileceğini de malum. hayır hadi 1. tarafı mucizevi şekilde geçtin, niye elinde bilet olmadan 2. tarafa geçmeye çalışırsın ki, kaçak durumuna düşecek olsam da giderim şehrin içine bir yer bulurum kendime.

    tabii bu durumda hep 2. tarafta olması gerekiyor ki, uçağa alınmadığında 2. taraftan çıkamasın, thy ile airasia'yı mı karıştırdı ikisinde de kırmızı beyaz var diye düşündüm ama airasia da ekvador'a uçmuyor. adamın dramını yazayım derken şimdi durduk yere acaba işin içinde başka bir şey mi var falan diye düşünmeye başladım, zaten twitter adresinde de kanada beni alsın yazılı bir change.org kampanya sabitlenmiş, belki de kanada'ya vs. iltica edebilmek için planlanmış bir öykü, ama öyleyse de dünya medyasının dikkatini çekebilmek adına başarılı olsa da içeriği hususunda şüphe uyandırıcı.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap