6 entry daha
  • (bkz: turkish do&co) tarafından 2016 senesinde asıl sebep sendika fakat göstermelik olarak ekonomik küçülme yüzünden işten çıkartılan biri olarak tavsiyede bulunmak istediğim talihsiz durum;

    çalıştığınız sene kadar net üzerinden kıdem tazminatı, eğer 15 günlük ihbar süresi olmadan direk işten çıkarıldılarsa ihbar tazminatı talebiyle beraber,
    işe iade davası açarak ortalama 1.5 sene içerisinde iş mahkemeleri tarafından sonuçlandırılabilecek ve %90 ihtimalle 4 net 4 brüt maaş üstüne tazminat alabilecekler.

    ortada yazılı bir ilkaz olmadan bırakın performans düşüklüğünü, yüz kızartıcı bir suç işlenmediği takdirde işveren işçiyi işten çıkaramaz. iş hukuku der ki; bir işçinin işine son vermek son seçenektir. performans düşükse önce eğitim verirsin, departman değiştirir veya alternatif bir iş sunarsın hala verim alamıyorsan ancak bu şekilde "capslock on" tüm haklarını vererek "capslock off" işten çıkarabilirsin.

    bir avukat önerisi olarak isranbul içi benim çalıştığım disk'in avukatlığını yapan sevgi evren köroğlu'nu önerebilirim. tekrardan çok geçmiş olsun.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap