201 entry daha
  • bunun kısmen de olsa var olduğu bir ülkede yaşıyorum. hiç anlamıyorum ne anlarlar bundan, nesinden keyif alırlar. bütün gün mesaide burun buruna çalıştığın insanla iş çıkışı tekrar kahve, bira..vs içecekmişim. niye lan? yapışık ikiz miyiz biz? mesaide görüştüğümüz yetmedi mi? bayılıyor herkes iş arkadaşlarına herhalde. ya da iş dışında bir hayatları, sevdikleri insanlar, aileleri falan yok. aynı şekilde iş arkadaşlarıyla haftasonu buluşma, ailelerle birlikte piknik yapma olayına da kılım. ailemle doya doya vakit geçirebileceğim bir haftasonum var, onu da mesaideki tipler ve ailelerinin saçmalıklarına ayıracakmışım. hahahahasiktir diyorum. daha doğrusu demek istiyorum da, diyemiyorum. onun yerine "ah tabi ki hocayla görüştükten ve beynimi ütülettikten sonra sizinle okulun pub'ında buluşup bangır bangır müzik ve kalitesiz bira eşliğinde varoluşsal hezeyanlarınızı ve bitmek bilmeyen tez stresinizi doya doya dinlemek isterim, ama maalesef bir arkadaşıma önceden verilmiş sözüm var" diyip uzuyorum.

    hem profesyonel hayatta, hem akademik hayatta akıl sağlığınızı korumanın en basit yolu, iş arkadaşlarınızı mesai dışında görmemek, kendinize onların asla giremeyeceği başka bir dünya ve çevre kurmaktır.

    iş çıkışı buluşup bir yerlerde bira, votka, rakı, kahve, çay, ayran, demir hindi şerbeti..vs içebileceğiniz başka arkadaşlarınız olsun. genç kalırsınız.
3260 entry daha
hesabın var mı? giriş yap