• 4 senedir it gibi çalışıyorum, hala elimde avucumda bir şey yok. dandik 20 bin tl'lik arabam var. kart borçlarını topluyorum çıkarıyorum maaşa bakıyorum, kredi borcunu ekliyorum vs derken yine ay sonunu kara kara düşünüyorum. maaşım türkiye ortalamasının üzerinde, avrupa asgari ücretinin altında. 4 sene önce dolar bazında aldığım maaşın %25 eksiğini alıyorum.

    almaya niyetlendiğim şeyleri sepete ekliyorum, sürekli geçiştiriyorum, cüzdan biraz düzelir gibi olunca bu sefer yavaş yavaş onları almaya başlıyorum. rahat 1 sene kıyafet almadan geçirdim eskilerle. lüküs ihtiyaçlarımızı yurtdışından ucuza alıyorduk reis büyük düşündü ona da engel koydu. zaten dolar arttı. 1 dolarlık çerezlik ürünler alırdık, zaten 2.5-3 lira oğlum gelse ney gelmese ney derdik. o da yok. 1 dolar 5 tl. bira 12 tl. hani paramız olsa da alışverişin tadı kaçtı.

    para mı bereketsiz, ben mi doğuştan cenabetim hiçbir bilgim yok. babamın ve şirketin borçlarını alsam en az 2 yıl rahat edeceğim ama o da yok. farklı şeylerden istemsizce dolaylı yollardan dolandırılıp kaybettiğim paralar da var. çevremde borcu harcı olmayan, siki taşşağına denk tek kesim öğretmenler. laf sokarak söylemiyorum. mesaj atmayın amk.

    edit: bak bak gerizekalılara bak hala öğretmenlere bok attığımı sanıyor. öğretmen lisesi çıkışlıyım olum, 7 ceddim öğretmen.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap