4 entry daha
  • türkiye'de dindarlık artık iflasın eşiğindedir.
    dinin özünü çocuklarına hareketleriyle, tavsiyeleriyle benimsetememiş aileler ve ağzından din dökülen içi bomboş insanların elbirliği ile din bir gelenekler silsilesine, putperestliğe, atalar dinine, ölü, anakronik bir şeye dönüşmüştür.

    ben gördüklerimi yazayım. kendine dindar diyen demeyen okusun, kendi kararını versin.

    güven ve güzellik gayesi güttüğünü her müslümanın bildiği selam, çatık kaşlarla dövercesine verilen bir şeye dönüşmüştür.

    köleleri azad etme maksadı güttüğünü her müslümanın söylediği anlayış, yerini hür insanları köleleştirme maksadı güden bir anlayışa bırakmıştır.

    ilk adımı la ilahe illallah olan bir din, hiç bir reddiyesi olmayan, doğuştan gelen bir dine dönüşmüştür.

    elhamdülillah, yani şükürler olsun ile başlayan bir kitaba inandığını söyleyenler, aç ve şikayet etmekten başka bir şey yapmaz insanlar olmuştur.

    her işe besmele ile başlama tavsiyesi bugün ancak mindfulness çalışanlarının yerine getirmeye çalıştığı bir şey olmuştur.

    bir müslümanın en çok endişe taşıması gereken konular aleladeleşmiştir. yalan söylemek, emanete hıyanet etmek, sözünde durmamak zeka göstergesi, beceri olarak telakki edilmektedir.

    fesat ve küfrün temel unsurları görmezden gelinirken, sürüye benzeme maksatlı şekilcilik tek gerekli şeye dönüşmüştür.

    ne derlerse desinler diye inandığını yaşamaktansa, inanıyor desinler diye yaşamaya başlanmıştır.

    çocuklarının kendinden başkasına tapmasını istemeyen, hür bırakmayan, nefislerinin bir parçası olarak büyüten aileler, akıl baliğ olamayan çocuklar yetiştirmiştir.

    hangi şey metaya dönüşürse özünü kaybeder. din bu ülkede özünü kaybetmiştir, kavramlarını yitirmiştir. yeni kelimelere muhtaç bırakılmıştır.

    bakın, güçsüze adalet ve hilm ile yaklaşılmasını emreden, kibirden ve nefisten uzak durulmasını öğütleyen bir din bugün nasıl bir yerdedir? güvenilen ve kudret sahibi pozisyonlarda olanlar ne kadar sorumluluk hissi ile ezilmektedir? hem kudretli hem iyi olan kaç tane insan görebiliyorsunuz?

    bu hallere bakıp endişe ve sorumluluk hissiyle denilmesi gereken "din elden gidiyor." ifadesi, geleneklere ve popülizme boyun eğmeyen insanlara yöneltilen bir suçlamadan başka bir anlamda kullanılmamaktadır.

    kendimize müslüman diyelim, demeyelim bu durumun hayra alamet olmadığını hepimiz biliyoruz. işin en acaip kısmı da bu.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap