• orjinal adi operatsiya ı ve shurik'in diger maceralari olan filmin ingilizce adi. 1965 yapimi sovyet film, shurik adli bir gencin hikayelerini konu almaktadir. 3 kisa filmden olusmaktadir.
    birincisinde ogrenci olan shurik insaatta calismaktadir. alkolik biri ile otobuste bir tartisma yasamistir, bunun sonucunda ceza alan alkolik ile ayni insaatta calismak zorunda kalacaktir.
    ikincisinde sinava hazirlanan shurik ders notu aramaktadir, bir kizin defterine gozleri takilir onunla birlikte gittigi her yere gidecektir, ama sadece deftere bakmaktadir, kizi gormez kiz da onu. sinavdan sonra kizi goren shurik kiza asik olur, tanisirlar, olaylar gelisir.
    ucuncusunden ise operasyon i adini verdikleri bir soygun plani yapilir, biri alkoloik, biri hirsiz ve biri de onlarin patronu olan uc kisi bu soygunu duzenleyeceklerdir. gece bekcisi olan yasli bir kadini bayiltmalari gerekmektedir. fakat gece bekcisi kadinin evinde cocuguna bakan shurik cocuga bakmaktan yorulunca onun yerine gecer. komik olaylar yasanir.
    sessiz film tadinda, komik ve hayli basarili bir filmdir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap