29 entry daha
  • aslinda tam ortasinda yasadigimiz ama belki 50 yil sonra geri dönü baktigimizda yeni milleniumda basladigin anlayacagimiz bir savas ücüncü dünya savasi. isin kötü yani bu savas ilk ikisi gibi degil asla, tamamen yalanlanarak gerilla usulleriyle yapiliyor.sadece avrupa ve amerika ile sinirli degil, bütün dünya ülkeleri isin icinde.globallesme ekonomik boyutlarda kalmadi, siyasete de siçradi.

    hep hani 19. yüzyildan bir adam gelse simdiki teknoloji hakkinda ne düsünürdü, dumur olurdu herhalde diye düsünürüz ya.teknolojimize hayran olurdu ama dünyanin kiyamete bir adim daha yaklastigini düsünürdü.

    - bir yandan zenginler kilolu sinifini asip obezlige ve koroner hastaliklara kosarken (gelismis ülkelerde erkeklerin yarisindan fazlasi kalpten gidiyor), diger yandan dünyanin yarisi açliktan kiriliyor ve hic bir büyük devlet kesin çare bulmak amacinda degil.

    -aslinda dünya nüfusunun tas çatlasa altida biri insan gibi yasayabiliyor.teknolojik gelismeler, yenilikler kimin için?
    i-pod un yeni versiyonunu yiyebilir misin ya da giyebilir misin?

    -19 yüzyilda fransanin cezayiri,ingilterenin hindistani sömürge yaptigi belliydi.simdi adamlar gözümüzün içine baka baka isgal ediyorlar ya da kontrol ediyorlar ama her sey inkar.

    - çok aci ama insan artik açliktan elmacik kemikleri ve gözleri firlamis karni sismis bir afrikali cocuk karsinda yeterince üzülemiyor.evet çok üzücü ama itiraf edelim bildik görüntüler.eminim geçmisten gelen bir adam çok daha fazla soka girerdi.

    -amerikada yayindan kaldirilan reklami duyan vardir.11 eylül de sadece üç bin kisinin ama afrikada açliktan milyonlarca kisinin öldürüldügünü söylüyordu.anlami belli degil mi? bir average joe yüzbinlerce afrikaliya bedeldi.

    -durum 1960larda martin luther king zamanlarindan daha kötü.o zaman zenci olmak kötüydü.artik açik saç ve tenli olmak tek kabul gören sey.geçen gün bir brezilyaliyi pakistanli zannetmelerine ne demeli? onlar için ayniyiz.

    -birlesmis milletler israili sadece hep "kinadi".johnnie sagolsun.

    -b.m. e gelince.saraybosna da veya afrikada veya dünyanin baska bir yerinde en son ne zaman bir soykirim engellendi veya iç savasta masumlar korundu ? tarihçilerin bildigi gibi ikinci dünya savasi öyle gösterilmesine ragmen 20. yüzyilin son savasi degildi.10 yasindaki çocuklar asyanin ücra köselerinde ve afrikada kalesnikofla dolandilar yillarca.

    -ne yazik ki her gün televizyonu açip "irakta bomba patladi,40 ölü 20 yarali" ya da "türk mühendis kaçirildi" diye duymaya alismadik mi?

    -11 eylülden ve avrupada yasanan her olasi ya da gerçeklesen bomba olayindan sonra bazi amerikan tv kanallarinda hollywood filmi havasi sezmediniz mi? birileri dünyanin beynini yikiyor...(tesekkürler rupert murdoch ve fox tv) tabii sirf o degil ama, bu adamin star tv yi almak istemesine ne demeli? welcome to turkey?

    -bazi ingiliz gazetelerinin brezilyali elektrikçi adamin vurulmasina destek çikmalarina ne demeli? dünya paranoyaklasiyor.trene yetismeye çalisan ve muhtemelen katolik olan bu adam sarisin olsaydi ne olurdu? olay dini de asti.

    -dünyanin her yerine ve her sektörüne yabanci tekelciliginin sokulmuyor mu? süpermarket,hipermarket ve sonunda walmart.

    -parasi olanlar sistematik olarak sigara ve fast-foodbagimlisi yapiliyor.

    -tsunamigeldi geçti.yüzbinlerce kisi öldü.tv yayininda hep turistleri, tatile gidip dönemeyenler anlattilar.ama sonradan ögrendik ki mutlu sandigimiz yerliler siginma evlerinde yüzlerce kisi bir arada kalirken, bir sürü kadin tecavüze ugramis.hirsizliklar olmus.turistleri kendi ülkeleri evlerine götürdü.peki, son 3 ayda kaç tsunami haberi yapildi? geride kalanlara ne oldu? brad pitt angelina jolie ile beraber mi diye amerika ve diger ülkeler kafayi yedi!

    -yabancilar türkiyeyi sürekli polislerin kötü davranisindan suclu buluyor ama g-8 zirvesinde göstericilerin ya da gicik olduklari bir türkün bir agzina s.çmadiklari kaliyor.biz de özür dileyip duruyoruz.
    -insan acaba avrupada ya da amerikada aids patlasa (tabi allah korusun) caresi daha mi çabuk bulunur diye düsünüyor.hala cogu insan aids i gay hastaligi ya da afrika hastaligi olarak düsünüyor.
    -yine gözümüzü yukaridan çektik.uzay harcamalari ve gelismeler hizla azalirken savas bütceleri tavana turdu.istikbalimzi göklerde aramiyoruz artik.20.yüzyilin son çeyreginde batida yasanilan gelisim,gerilime döndü.

    kimseye suçlamada bulunmuyorum, gördügümü yaziyorum.sagci,solcu,komunist,asiri sagci veya solcu gibi terimlerle tanimlanabilen politik düsüncelerle alakam yok.mutlu ve gelismis gibi görünüyoruz ama aslinda sürekli kat çiktigimiz gökdelenin hizla temeli bosaliyor.ücüncü dünya savasina giridk ama farkinda degiliz.en hasindan soguk savas içerisindeyiz.beynimiz bos seylerle doldurulurken önemli seyler biz farkina varmadan gerçeklesiyor.hiç bir açik savas yapmadan (tabii irak disinda) dünyanin 10 yilda ne kadar degistigine bakin.korkutucu bir gelecek var.

    john lennon un imaginei yalan artik.siz en iyisi a perfect circleinkini dinleyin
1479 entry daha
hesabın var mı? giriş yap