696 entry daha
  • (bkz: #79243018)

    kariyerimin 5. sezonuna girdiğim şu günlerde takımımda moraller en üst seviyedeydi. yeni sezonda hedef lig de mutlak şampiyonluk, şampiyonlar liginde grup etabını geçmek üzerine kurulmuştu. kadro da bu duruma uygun şekillendi.

    ligin ilk devresinde beklenildiği gibi galibiyetleri ardı ardına aldım. adana ve göztepe deplasmanında 2'şer puan bırakıp, başakşehir deplasmanında sezonda aldığımız tek yenilgiyle beraber kadıköy de ezeli rakibimiz galatasaray'ı 6-1 yenmemiz kulüpte dokunulmazlık seviyesine ulaşmamı sağlamıştı. şampiyonlar liginde ise 3. torbadan girdiğim grup etabında resmen bahtsız bedevi gibiydim. kutup ayıları olarak karşıma turnuvanın 2 favorisi geldi. 1. torbadan man city, 2. torbadan madrid. 4. torbadan da alman temsilcisi b.m'gladbach geldi. bu grubu görünce bu zamana kadar yaver giden şansıma fena sövmüştüm. biz üst tur hesapları yaparken acaba avrupa ligi de sıkıntıya mı girecekti. b.m'gladbach hafife alınacak bir takım değildi.

    devre arasında ise geçen sezon başında aldığım 20'lik çıtır willem geubbels'e alman ekibi redbull leipzing'den teklif geldi. büyük pazarlıklar sonucu 28m € peşin, 4 m€ taksitli, 23 m € bonuslu (gol, forma, vb.) toplamda 56 m € ile satışını onaylandık. yerini meksikalı bryan silva ile doldurduk. ayrıca zamanında 800k € aldığım kalecimiz linde'yi 7,75m € leicester'a okuttuk. yerine meksika'dan wondekird kaleci arturo garza'yı (regen) 10,75 m € takımımıza kazandırdık. bu arada devre arası devam ederken liverpool'un boşalan koltuğu için müracaatta bulundum ve görüşmeye çağrıldım. ancak başka birini tercih ettiler.

    devre arası transferler: https://prnt.sc/k7ucp4

    ligin ikinci devresinde ise ligi 2. bitirecek kayseri ve adanademir deplasmanlarında 2'şer puan bırakarak son maçımızda ise beşiktaş'ı kadıköy de 5-1 yenerek lig bitmeden 5 hafta önce şampiyon olduk. beşiktaş ve galatasaray ise tel tel dökülerek ligi sırasıyla 5. ve 4. bitirdiler. (lig de kadıköy de 17 de 17 yaptık). 22'lik yıldızımız, takımımızın en önemli oyuncusu, fiete arp lig de 8,16 ortalama ile rakip filelere tam 43 gol yağdırarak lig de ki bir çok takımdan fazla gol attı.

    lig fixtur: https://prnt.sc/k7u997
    lig tablo: https://prnt.sc/k7ufe8

    avrupa'da ise şaşırtıcı şeyler oldu. burada hedefim evimdeki city ve madrid maçlarında puan veya puanlar alarak 3. lügü veya kaza kurşunu olarak 2. ligi hedefliyordum. fakat grup aşamasında özellikle madrid'in dökülmesi, city'in tökezlemesi ve b.m'gladbach mücadeleci oyunuyla gruptan son maçta 2. olarak çıktım. hatta 1. liği city'e deplasman golü yüzünden kaptırdım.

    1. tur da ise senelerdik paris'in arkasında fransa ligi'ni 2. bitiren monaco ile eşleştik. evimdeki ilk maçta berabere kalarak deplasmanda 3-0 yenip çeyrek finale çıktık. çeyrek finalde turnuvanın bir başka favorisi chelsea karşımıza geldi. liginde yokları oynayan chelsea'yı büyük süpriz yaparak içerde & dışarda yenip yarı finale çıktık. biz gruptan çıkmayı hayal olarak görürken kendimizi bir anda avrupa'nın ilk 4 kulübü arasında bulmuştuk. yarı finalde ise yine başka bir favori primier lig lideri ve sonradan turnuvayı şampiyon olarak tamamlayacak man united ile karşılaştık. evimizdeki maçta berabere kalıp deplasmanda yenilerek turnuvaya veda ettik. türkiye kupasında ise karabük deplasmanındaki beraberlik hariç tüm maçları kazanarak finalde trabzonsporu eleyip kupaya uzandık.(kupada yari finale kadar yedek kadroyla maçlara çıktık) böylece sezonu 2 kupa ile kapatmış oldum.

    şampiyonlar grup aşaması ve fixtur: https://prnt.sc/k7uags

    maçların sona ermesiyle beraber ben de 1 yıldır devam etmekte olan kursumu bitirerek en tepedeki lisans olan uluslararası pro lisans'ı almıştım. böylece 5 senede tüm kurslar sona ermişti. kariyerimde ise 3 şampiyonluk (biri 2. lig), 2 yerel kupa, 1 avrupa ligi kupası bulunuyordu. öte yandan avrupa'nın önemli kulüplerinde yaprak dökümü devam ediyordu. ligini 3. bitiren şampiyonlar liginde resmen dökülen real madrid, prandelli'yi, ligini 4. sırada bitiren chelsea ise unai emery'i kovdu. yine benfica, sevilla gibi kalburüstü takımlar da kötü sonuçlar nedeniyle hocalarıyla yollarını ayırdılar.

    şampiyonlar ligi'nde yarı finali gördüğümüzden ötürü artık istenen bir teknik direktör haline gelmiştim. yukarıda saydığım benfica ve sevilla'dan direk görüşme talebi geldi. ancak benim gözün diğer iki kulüpteydi. özellikle gönül bağından dolayı r.madrid'i istiyordum. (favori kulüplerim arasındaydı). iki kulübede başvurdum. ayrıca basına da açıklama yaparak r.madrid'de çalışmanın benim için müthiş bir şans olacağından bahsettim. 2 kulüpte beni görüşmeye çağırdı. görüşmemizi yaptıktan sonra beklemeye geçtik. bu arada real madrid taraftarı da beni istediğini açıkladı. bahis sitelerinde real madrid'in başına geçecek favori hoca olarak gösteriliyorduk. derken chelsea'den, psg'den jardim'i takımın başına getirdiği haberi geldi. ertesi gün ise real madrid bana sözleşme teklifi yaptı ve senelik 4,25 m €'dan real madrid'in patronu olmuştum. kariyerimin henüz 6. senesinde olan 33 yaşındaki şahsım dünyanın en prestijli kulübünü yönetecekti. tarifi imkansız duygular içerisindeydim.

    madrid'de hedef doğal olarak her kulvarda başarı idi. şampiyonlar ligi'nde yarı final, lig de ise şampiyonlar ligi vizesi istiyorlardı. şahsi hedefim ise 2 kupayı almaktı.

    hedefler: https://prnt.sc/k7v1ud

    kulübe ilk geldiğimde ise yıllık 320m € maaş bütçesi ve 200 m €'ya yakın transfer bütçesi verdiler. adeta cennette gibiydim. ilk basın toplantısında da belirttiğim gibi takıma kendi taktiğime uygun oyuncuları alacağımı buna uygun revizyon yapılacağını, ayrıca teknik ekipte ciddi değişikliler olacağını bahsettim.

    ilk olarak takımın başına senelerdir beraber çalışmayı istediğim disiplin abidesi roy keane'i asistan olarak yanıma aldım. alanında uzman antrenörleri getirerek en az 4 yıldızlı antreman planlaması oluşturdum. yine dünyanın en iyi altyapı sorumlusu olarak gördüğüm alman bernhard peters'i altyapının başına koydum. en iyi fizyoterapist ve kondisyonerleri ekibime dahil ettim. roma'dan monchi'yi de getirerek futbol direktörümü de tayin ettim.

    futbolcu transferlerine gelince taktiğime uygun kariyerli ve yetenekli oyuncular aradım. ayrıca yine takımımda süre bulmakta zorlanacak taktiğime uyum sağlayamayacak ve yaşı gelmiş ya da maaş bütçesinde gereksiz yer kaplayan oyuncuları satarak/kiralayarak veya sözleşmesi bitecekleri sözleşme yenilemeyerek kadronun neredeyse tamamını değiştirdim. geçen sezonki kadrodan yalnızca varane, carvajal, sözleşmenin son senesindeki c. ronaldo, ve r. madrid altyapılı yedek kaleci moha ramos ilk 18'imde yer bulacaktı. suso, firmino, vallejo, werner, goretzka, kovacic, v.junior, kroos, bale, j.rodrigues gibi tanıdık isimlerin yanında toplam 16 isimle yollarımızı ayırdık ve 471m € transfer geliri elde ettik.

    ayrıca kadroya 135m € bonservis bedeliyle 23'lük mbappé, yine psg'den kimpembe (ben değil*), eski kulübüm fenerbahçe de ki kalecimiz arturo garza(min serbest kalma bedeliyle), meksika'nın bir başka wonderkidi (regen) alexis graniolati (hızı 19, 20 olacak gibi), city'de 27,5m € satılık sol bek mendy, taktiğimde önemli bir yer tutacak 28'lik talisca, dünyanın sayılı stoplerleri arasında olma yolunda ilerleyen 23'lük dayot upamecano (min serbest kalma bedeliyle), napoli'nin dinamosu 24'lük amadou diawara ve kulübeye de taktiğime uygun parçalar için avrupa pasaportu olan ve şampiyonlar ligi kotası için ülke'de futbolunu geliştiren bir kaç oyuncuyu daha takıma dahil ederek toplamda 16 oyuncuya 538 m € bonservis harcaması yaparak transferi kapattım.

    transferler: https://prnt.sc/k7u7bg

    her zamanki gibi gelen yeni oyuncuların taktiğe adaptasyonu ve maç kondisyonu kazanmaları ve morallerin yüksek olması için çok düşük itibarlı takımlarla hazırlık maçları yaptım. real madrid'in patronu olarak çıktığım ilk resmi maçlarda rakipleri taruman ederek lige fırtına gibi girdim. şampiyonlar ligi kurasında ise türkiye süper ligi'nin ilk 8 sırada olmasından ötürü 1. torbaya yerleşen eski takımım fenerbahçe, 3. torbadan hollanda'dan ajax ve son torbadan da fc københavn ile eşletim. (kaymak gibi kura)

    ilk resmi maçlar ve şampiyonlar ligi grubu: http://prntscr.com/k7vesm

    devam etmiyor
193 entry daha
hesabın var mı? giriş yap