5 entry daha
  • linkedin tarafindan ustuste en seksi meslek secildigi icin olsa gerek yillar icinde bu meslek grubunu icra eden insanlar arasindaki kalitede gozle gorulur bir dusus var.

    bes yil oncesine kadar doktorali olmayan birine bu unvan kolay kolay verilmezdi. yuksek egitimi olmayanin maksimum cikacagi seviye data analyst olurdu ornegin. sonra zamanla data science odakli master programlari ortaya cikti, bunlar mezunlarina data scientist dediler. hadi o neyse daha sonra nanodegree denen sacmalik cikti. 3 ay python, r, scikit-learn vb. acip kapamayi ogrenen insanlar data scientist'im diye ortalikta geziyor.

    soyle bir problem var diyorsun, support vector machine yapayim abime, ordan biraz l2 regularization vereyim, tatli olarak da hidden markov yaptirayim mi abe? diye cevap veriyor. sen bunu neden yaptin diyince abe dataya iyi fit etti falan diyor. tek bi test data kullanip %95 accuracy buldum o yuzden bu modeli sectim diyor mesela. guler misin aglar misin.

    data scientist meslek tanimi yillar icinde degisti. istatistikten zerre anlamayan ya da sadece istatistikten anlayip alan bilgisi olmayan insanlar her yerde. tas atsan bunlardan birine carpiyor artik. sonra neymis yilin en seksi meslegi. he yavrum he.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap