7 entry daha
  • akil sagligi ve sinir sistemi normal bir insanin gonlunden gececekten milyon kat daha azdir. (moderatorlerin alayi ruh hastasi diyenlerden alki$ bekliyorum)

    ote yandan, her konuda super bilgili, yetkili ve dahi otorite yazarlarin aksine bu ozelliklere sahip bir moderator henuz ortaya cikmadigindan moderasyon da, insan faktorunun devreye girdigi her surec gibi hatalardan, sacmaliklardan, yer yer ortalama bir bilek kalinligindaki sici$lardan nasibini almaktadir.

    sozluk, yapisi (ve dahi bana sorarsaniz guzeliigi) geregi 2+2=? somutlugundan ibaret olmadigindan gorecelik yer yer siritmakta, bir takim egolar sivazlanmaya ve/veya uzaga i$eme yari$lari yapilmadiginda devreye girmesi beklenen iyi niyet 'sen benim kim oldugumu biliyor musun?' sacmaligina takilmadiginda cogu zaman hadiseleri cozebilmektedir.

    sozlugun yonetim $ekli nasil bir $eydir, neden boyleyken boyledir aciklamalarinda bile inat edilmeyip bir praetor kavraminin olu$masi, yonetici ve yonetilen arasindaki iyi niyete bir ikinci kopru olmasi gerekirken nedense bir yargitay, bir dani$tay muamelesi gorup yer yer praetor'lari da canindan bezdirmi$tir. tam bu noktada, bilenlerin aklina ssg'nin zamaninda bir yerde dedigi "sicmak isteyene masa da tuvalet olur" sozu gelir, gulumsenir.

    i$in yasal boyutuna gelince cogu zaman ele$tirilmesi gereken moderasyon degil, belki ba$ta turk ceza kanunu olmak uzere turk yasa/yargi sistemidir. bir kisim insanimizin iki gram benzeyebilmek icin olmadik got attigi ozgurlukler ulkesi amerika, bir "president jokes" cenneti ve dahi serbestce bayrak yakip denyoya denyo denebilen bir belde iken; cennet vatanimiz bir karikatur yuzunden insanlarin dava edilebildigi ve yabanci bir devlet ba$kanina hakaretin yasalar kar$isinda suc sayildigi bir yerdir.

    ek$i sozluk, gerek yasal sorumlulari gerekse bulundugu cografya bakimindan turk yasalarina tabi oldugundan, silinen bir entry kar$isinda "adamin ulkesinde buna bir $ey demiyorlar?" yakla$imi naiflik ile puruzluk arasinda tenis oynamakta, servis habire degi$mektedir.

    yapici ele$tiri ve laf salatasi arasindaki farki dinleyenin algisi kadar, ba$ka $eyler de belirler:

    * ula$ilmak istenen sonuca goturmesi beklenen adimlarin belirliligi
    * surecin getirecegi yuku payla$ma istegi
    * ula$ilmak istenen sonucun bir halta benzemesi (aha gene goreceli)

    ama asil uzucu olan, zehir gibi cali$an kafalarin bile bu basitlikte kaybolmasidir.
219 entry daha
hesabın var mı? giriş yap