8 entry daha
  • jack white'ın son stüdyo albümü boarding house reach'in yedinci şarkısıdır. white beyin ellerine sağlık. kendisi her saniyesi dolu dolu geçen, ritmine kaptırdığınızda nasıl başladığını ve bittiğini anlamadığınız bir şarkı yapmış fakat albüm versiyonunu da klibini de tek kulaklıkla dinlememenizi tavsiye ediyorum çünkü ses belirli yerlerde stereo olarak geliyor ve iki kulaklıktan farklı farklı kısımları duyabiliyorsunuz.

    kendisinin rolling stones'daki röportajına göre şarkının ilk tohumları 13 sene önce henüz the white stripes dağılmamışken atılmış. en başta şarkıyı kaydetmeyi düşünmüş fakat sonra bu fikri rafa kaldırmış. ardından yan projelerinden biri olan the raconteurs'la kaydetmeyi düşünmüş fakat bundan da vazgeçmiş. hatta az kalsın jay-z ile düet yaparak kaydedecekmiş * fakat bundan da vazgeçerek boarding house reach albümüne kadar beklemiş ve uzun bir sürecin ardından şarkı son halini almış.

    yalnız bu şarkının temellerinin the white stripes zamanına dayanması beni şaşırtmadı çünkü albümü baştan sona dinleyince şarkının sound'unun albümün geri kalan sound'undan ayrıştığı çok belli oluyor. over and over için boarding house reach'in parlayan yıldızı, özlediğimiz jack white'ın geri döndüğü bir şarkı diyebilirim.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap