87 entry daha
  • yünanistan'dan yeni geldim. araç kiralayıp athina üzerinden preveze , sparta , parta gibi ana kara üzerindeki şehirlere gittim. ordan corfu ve kefalonya adalarına geçtim.

    öncelikle adamlar muazzam otoban yapmış. yani küçümsediğimiz yünanistan'ın bizden iyi otobanları var. o yüzden tayyip aga'nın dediği gibi avrupa'nın bizim otobanlarımızı kıskanıyor olması söz konusu değil.

    turizm olarak bizden çok ilerdeler, turiste karşı herkes güler yüzlü, en önemlisi ise kazıklama diye birşey yok herşey açık ve net. bir resturanta gittin diyelim fiş üzerinde herşey kalem kalem yazıyor. tüm müesseseler fiş kesiyor takır takır devlete vergilerini veriyor.

    trafik diğer avrupa ülkelerine göre daha kuralsız ve agrasif ama türkiye ile kıyaslanamayacak kadar iyi işliyor. kimse birbirine korna çalmıyor yada trafikte dalaşmıyor.

    bizim aksimize türkler umurlarında değiller, türk olduğunu duyunca hşlarına gidiyor, sıcak kanlı davranıyorlar, en güney kesimindeki milliyetçi bile 'merhaba'' ''arkadaş'' gibi kelimeler söylüyor. en ufak bir saygısızlığa maruz kalmadım. bizdeki gibi dinci yada kurusıkı milliyetçilerine rastlamadım.

    tekbaşıma eşimi bile gözüm kapalı yollarım o kadar güvenli bir ülke. yolda polise mekan sordum, türk olduğumu öğrenince yarım saat sohbet etti.

    tembel bir millet. yiyip , gezip içmeyi seviyorlar. özellikle osmanlı hakimiyetindeki küçük kasabalarda ellerinde tesbihli erkekler görmek mümkün. bizim gibi kahveleri var, yemeklerin bir çoğunun ismi aynı. mezeleri muhteşem. valla sık sık giderim artık buraya.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap