• video: https://www.facebook.com/…/videos/2821732351185621/

    açamanyalar için özet:

    askerlik muayenesinde askere almazlar diye kalbindeki rahatsızlığı söylemeyen, sonra askere alınıp girişteki çavuşlara durumu anlatan, çavuşların da " başına iş alırsın" deyip bu askeri uyarması, akabinde askerin muayene yapılıp doktorlar tarafından kalbindeki rahatsızlığından dolayı çürüğe çıkarılması ve çürüğe ayrılan bu askerin de komutanına " beni göndermeyin, beni bu hastalık ha dışarda öldürmüş ha burda komtanım, gerekirse bana burda boş işler verin ama beni yollamayın komutanım, nolur çürüğe ayırmayın komutanım" diye ağlaması...

    yine özetle; saf ve temiz kalpli bu adamalar sayesine bu vatan hep ayakta lan. çıkar yok, menfaat yok, bedelli tıraş olmasinmis, çarşı izninde eve gitsinmis, terlik serbest olsunmuş, saç kesmesinmiş vs. hicbir şey yok.

    gerekirse boş isleri bana verin diye ağlayan adam gibi adam var.

    15 bin tl verip 21 gün askere gidene lafım yok ha. hak tanınmıştır hakkıdır yapar. benim ayar olduklarim, gelin adayı gibi " ay şu da olsun, ay şunu da isterim, ay bu da olursa öyle giderim, ay biraz da şundan olsun" diye ağlaşan ergen sürüsünedir. baydı yavşak herifler.

    edit: tahmin ettiğim gibi videodaki ağlayan askere verip veristirilmis. memlekete dönünce " ibne yaftası yerim diye ağliyordur o " diye bile söylenmiş. vs. vs. adam o yüzden ağlıyormuş.

    işte bu görmek istediğiniz penceredir beyler. hani bir olay vardı. vahşice öldürülen bir kopek için birlik olan insanlar vardi ve o insanlara " didem ölürken neredeydiniz, şehitler ölürken neden sesiniz çıkmıyordu" vs. diye pankartla protesto eden başka bir halk vardı. heh işte sizler de şuan o acıgöl'de hayvanseverleri protesto eden yerel halk gibisiniz. görmek ve anlamak istediğiniz şeyi yapıyorsunuz. yani iyi bir olayı linç edermiscisine kötüye yoruyorsunuz. ağlayan askerin daha askere gitmeden ilk muayenede çürük raporu alabilme şansıni kullanmadığını görmüyorsunuz. doğuda bulunmasak anlayacağım ama doğuda çoğu aile oğullarınin askerlik yaşı gelince üzülür. tarlaya, bağa kim bakacak, hayvana kim bakacak, eve kim para getirecek vs. kaygıya düşer. eskidendi o dedikleriniz. hele ki kalbinden rahatsız olan bir genc ve gencin ailesi oradaki ağır eğitimlere dayanamaz düşüncesiyle askere gitmesini bile istemez - ki zaten mahalleli bile o gencin hasta olduğunu biliyordur ve daha ilk başta rapor alıp askere gitmese kim o gence ne diyecek ki? devir çok değişti, dediğim gibi onlar mazide kaldı artik. askere gitmemek için onlarca kilo alıp rapor alan bi ton adam var. buna keze altı ayda 28 kilo veren adam da var. ama yok, sizler görmek istediğiniz pencereden bakıyorsunuz, tıpkı yukarıda bahsettiğim hayvanseverler gibi değil de protestocular gibi davranıyorsunuz. yani sizin anlayacağınız dille vatanını yavru kedi gibi seven bir vatanseveri " ibne derler diye agliyor o" damgası yapıştırıyorsunuz. vatanseverlerin yanında duracaginiza hadsizlerin safinda yer alıyorsunuz. iyi bir olayı böyle kötüye yoruyorsunuz. sahi siz o askeri ne biliyorsunuz da, ne tanıyorsunuz da bunu yapıyorsunuz?

    profosyenel gönüllü askerlikten yanayım. ben de " niye hep fakirler şehit oluyor" diye kızan tayfadanım ama buna kızıp da böyle vatanseverlerin sizin gibi penceresi bozuk insanlar tarafından lince uğramasına da taraf değilim. sesinizi " neden makam sahiplerinin oğulları askere gitmiyor, çürük alıyor, şehit olmuyor" diye çıkaracağınıza, " komutanım nolur beni de göreve yazın, ben de çatışmaya girmek istiyorum" diyen buna benzer yiğitlere çıkarıyorsunuz. size göre alayı gerzek çünkü. görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz. kim bilir belki de gazi olup beleşe para kazanmak istiyordur heh. bak o da olabilir.

    ne yapalım biliyor musunuz, biz de pankart açalım, bu asker ibne damgası yememek için çürük almak istemiyor diyelim. ya da pankartlar açalım " makam sahibi cocuklar, eyy bakan oğulları, hani lan siz neredesiniz, bu vatan sadece bizim mi? bu vatan sadece bunun gibi yiğitlerin mi " diyelim. iyinin, yiğitlerin mi yaninda olalım, yoksa görmek istediğimizin mi?

    ama ne desek boş, insanlar anlamak istediğini anlarlar ve öyle davranırlar. değmez. uzatmayalım.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap