2 entry daha
  • kitabı bana ödünç veren arkadaşımın tanımıyla "entellektüellerin okurken kendilerini kötü hissetmemelerini sağlayacak bir bestseller gerilim"dir bu kitap. lakin, kitabı okurken karşılaşmayı ümit ettiğim ölçüde antik yunan kültürü ve edebiyatı referanslarıyla karşılaşmadığımı da belirtmem gerek.

    filmi yapılacak mı bilmiyorum (imdb'de konuyla ilgili herhangi bir şey bulamadım) ama yazılırken böyle bir olasılık göz önüne alınmış gibi duruyor. malumunuz, hollywood sineması bazı kalıpları çok sever... örneğin, amerika'nın güneyinde yaşayan ve "redneck" tabir ettikleri şahıslara karşı duydukları korku pek çok filme konu olmuştur (en son olarak bkz house of wax... bu korkuyu tiye alan bir film için bkz cabin feverklasik örneklerden biri için bkz 2000 maniacs).

    hollywood'da son yıllarda özellikle çok sık rastladığımız temalardan biri de, lise ve üniversite gençliğinin aslında ne kadar korkunç, etik değerlerden yoksun, ölümcül varlıklar olabileceği üzerinde dönüyor. yine bir uyarlama olan cruel intentions, the hole, gossip vb filmler benzeri konuları işliyorlar.
    --- spoiler ---
    gizli tarih de bu kategori içinde anılabilecek bir kitap. ayrıca, amerika'nın kültür merkezlerinde yaşayanların taşraya ve taşralılara karşı duydukları korkuyu tersine çeviren bir tarafı olduğu da söylenebilir. anlatıcı richard'ın birkaç yerde arkadaş grubunun bazı üyeleri tarafından "taşralı" aksanı yüzünden alaya maruz kaldığını görüyoruz ve çoğu zaman, richard bu "soğuk, duygusuz" insanlarla ne işi olduğunu merak ediyor, sıklıkla onların soğukluğu karşısında şaşkınlığını dile getiriyor. bu insanlar daha sofistike katiller.
    --- spoiler ---
    sonuç olarak hızlı bir şekilde okuduğum, yer yer beğendiğim, fakat büyük ihtimalle seneler sonra dönüp baktığımda birkaç ayrıntı dışında hakkında hiçbir şey hatırlamayacağım bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap