4 entry daha
  • doktorun suçu nedir burada peki? cevap vereyim; yoktur.

    sgk hastanın muayene edilmeden ilaç yazıldığı zaman hem doktora faturayı ödetiyor hem de doktor hakkında resmi belgede sahtecilik ve kamuyu kasten zarara uğratmadan dolayı adli mahkemeye veriyor.

    bunun çözümü ise raporlu ilaçların reçete edilmeden verilmesidir ki bunun da sakıncaları var bir taraftan. en uygunu ise evde sağlık birinin eve gelip kontrol edip reçetesini yazmasıdır ki maalesef bu sistem oturmadı henüz çoğu yerde.

    ayrıca dede falan anlamam, doktora hakaret etmişse cezasını çekecek. biber gazı nedeniyle de ölmüşse gezi de ttb'nin de dediği gibi biber gazı kullanımının yasaklanmasıdır burada önlem. hatırlarsanız bir çok kişi bundan dolayı ölmüştü.

    kısacası bok atacaksanız doktora değil devletin sağlık politikasına ve varsa kolluk kuvvetlerinin işkencesine bok atacaksınız.

    bana küfür edenlere ekleme: saçma sapan konuşuyorsunuz, hayatın olağan akışı denen bir şey var hukukta, bilmiyorsunuz biraz öğrenmeye çalışın. ortada fol yok yumurta yokken doktor ne diye polis çağırsın?

    ortada bir istek var, hemen her gün her doktorun karşılaştığı bir suça ortaklık teklifi bu; başkasının adına reçete düzenlemek. ortada senin dediğin gibi bir hakaret olmasa dahi ki eminim etmiştir, suçu polise bildirmek de devlet memurunun görevidir, aksi durumda kendisi de suç işlemiş olur.

    sizin bir adama yaşından ötürü hakaretine ses etmemeniz sizi bağlar, sizin sınırınız da bu. herkesin kendine duyduğu hatta buradaki örnekte mesleğine duyduğu saygı ve haysiyetine verdiği önem yalnızca kendini bağlar. adam 82 yaşındaysa yaşının verdiği olgunluk ve vakarla hareket edecek, etmediyse cezasını çekecek, akli melekesi yoksa serbest kalır zaten.
435 entry daha
hesabın var mı? giriş yap