• bildiğim kadarıyla avrupa birliği yıllardır yunanistan'a bunu kaldırtmaya zorluyor, fakat gelirlerinin büyük çoğunluğu türkiye'den olan bazı yunan adaları'nın ekonomik anlamda var olabilmeleri için bu uygulamadan vazgeçilemiyor. zaten geçerli olduğu adalardaki türk turistlerin sayısının kesinlikle artışını sağlıyor.

    tabii kapı vizesi almanın ekonomik olmadığı söyleniyor, çünkü ödediğiniz miktarla tek seferlik giriş hakkınız oluyor. üstelik pasaport kuyruğunda, vize işleminiz limanda yapılacağı için, daha çok bekliyorsunuz. fakat kim ne derse desin, pratik tarafı da var. çünkü schengen almak günümüzde epey zahmetli. diğer yandan kapı vizesini, 3 ay geçerlilik süresi olan pasaport ve 2 adet biyometrik fotoğraf (son 6 ay içerisinde çekilmiş) ile seyahat acentesine yolculuktan 3-4 gün önce gidilerek size orada verilen vize formunu doldurarak ve feribot biletleri ile otelinizi ödeyerek elde edebiliyorsunuz.

    bence acil durumlarda veya spontane sayılabilecek ziyaretler için kapı vizesi kullanışlı, fakat yunan adaları'na sık gitmek isteyenler için israf olur. ayrıca ben bu vizenin kaldıracağı şeklindeki söylentiye pek ihtimal vermiyorum, çünkü bu söylenti yıllardır var. ayrıca ekonomik olarak iyi günler geçirmeyen yunanistan'ın adalarının zor duruma düşmesi de avrupa birliği'nin işine gelmez.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap