153 entry daha
  • asla hak ettiği değeri bulamadığını düşündüğüm bu ülkenin görüp görebileceği en iyi yorumculardan.
    bunun yanında da kafası muadillerine göre epey farklı çalışan bir kadın, şarkı seçimlerinden bu kanıya varmak çok mümkün.
    öyle ki plak yapması için kendisine teklif yapıldığı bir dönemde sırf şarkıları beğenmediği için teklifleri (ta ki mehmet teoman'ın yazdığı kadınım'ı duyana dek) kabul etmeyen bir yorumcu.
    aranjman çalışmaların havada uçuştuğu bir dönemde tamamen yerli bir beste arayışında olması bile çıkış yaptığı dönem düşünüldüğünde epey etkileyici.
    mehmet teoman ve cenk taşkan'la beraber kaydettiği beni benimle bırak (ki şarkı ilk ajda pekkan'a dinletilmiş ve kendisi şarkıyı beğenmemiş), hemen ardından yine beraber yaptıkları lp bir nefes gibi, türkçe sözlü müzikte yapılmış (ve hatta yapılabilecek) en güzel eserler zaten.
    melankoli, ben sana vurgunum, al gönlümü diyar diyar sürükle, seninle, yasaksa yasak, geberiyorum ve aklıma şu an gelmeyen nicesi keza öyle...
    kendisi bir röportajında "ben hit olmuş şarkıları değil de, albümde kıyıda kalan şarkıları seviyorum galiba. çok güvendiğim şarkıların tutmamışlığı çok olmuştur" gibi bir şey söylemişti... seçimler her daim bir yolun nasıl gittiğini belirler ya hani, nükhet duru da bu seçimleriyle (ve eşsiz vokali tabii) türkçe pop'un en iyilerinden biri oldu bence...
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap