2 entry daha
  • siz böyle çekingen olduğunuz için ayıptır. öyle ki bazen menü isteyince bile asgari ücretle çalışan amına kodumunun garsonunun morali bozulur. halbuki maaşının yarısından fazla hesap bırakıcaz 3 kişi.

    sorun kardeşim. menü isteyin. menü yoksa elbette tek tek peynir ne kadar, levrek marine ne kadar sormayın ama içkiyi muhakkak sorun. markete gidiyosun, marula fiyat yazmamışlar. kasada bir bakıyosun 30 lira. alır mısın? belli segmentteki mekanlar haricinde kalkıp kalamar tavaya 80 lira yazılması da aynı şey. aptal olmayın. beraber yemeğe çıktığınız kim olursa olsun, utanmayın, menü isteyin. balıkçıların genelinde menü yok, evet ve olmaması büyük rezalet, en azından mezeler için menü bastırılabilir. ben şahsen menü olmayan yere tanıdık değilse, ayak alışkanlığı falan yoksa zinhar gitmiyorum. telefonda da söylüyorum bunu. sokakta kazanılmıyor o para. bugüne kadar içkiyi sorduğum, menüyü incelediğim vs hiçbir yerde de bir sıkıntıyla karşılaşmadım hesapta. çoğunda da yanımda kız arkadaşlarım vardı, hiçbirinin de "ay ne ucuz hareket" falan diye düşündüğünü sanmıyorum. bilhassa özgüven gösterir böyle şeyler. garsonlar da zaten ya "cins bu" deyip fazla elleşmiyorlar ya da tavrınızı koyduğunuz için saygılı davranıyorlar. burası öyle bir memleket ki, arkadaşınla iki keyif yapmak için içmeye çıktığında bile güç hesaplaşmalarına giriyorsun, kafanda binbir türlü tilki dönüyor.

    velhasıl, siz sora sora, sike sike öğreteceksiniz. sikerler ayıbını. amına kodumunun memleketinde herkes lafta para hiç önemli değilmiş, lafı edilmezmiş gibi davranıyor ama reelde herkes 5 liranın peşinde. yoldurmayın kendinizi.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap