472 entry daha
  • sivillere yönelik gerçekleştirilen veya sivillerin zarar görebileceği göz ardı edilen bir eylem kabul edilemez bir saldırıdır.

    cizre bodrumlarında yanarak katledilen sivillere de sokak ortasında cenazesi günlerce bekletilen taybet ana'ya da aynı şekilde üzüldük. ses çıkardık. tepki gösterdik. şimdi birisi 11 aylık bebek olmak üzere iki sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı da kimsenin onaylaması beklenemez.

    sivillere yönelik gerçekleştirilen her türlü saldırgan eylem alçakça bir eylemdir. bir tarafa tepki verirken öbür tarafa sessiz kalmak da "dilsiz şeytanlıktır." nasıl ki "barışa bir ses, çift taraflı ateşkes" derken devletin de silah bırakmasını savunulurken, sivillere yönelik eylemlere tepki gösterirken de örgütün eylemlerini es geçmek beklenemez.

    cenevre konvansiyonu'nu kabul ettiğini iddia eden bir örgüt olarak pkk'nin -eğer gerçekten ciddiyse- bu saldırıyı gerçekleştiren birimlerini en üst düzeyden cezalandırması gerekmektedir. çünkü açıkça bir savaş suçu işlenmiştir. savaş suçları da zaman aşımına uğramayan ve en üst düzey ceza gerektiren suçlardır. uluslararası denetime tabi yargılama gerektirir.

    ahiret inancım olmadığı için rahmet dilemem samimi değil. o yüzden yakınlarının başı sağolsun. çok zor.

    edit ve önemli not; hayatı boyunca hdp'ye oy vermiş izmirli bir komünist.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap