16 entry daha
  • aklıma taşra üniversitelerini getiren teoridir.

    taşra üniversitelerini gezin dolaşın, hocalarla muhabbet edin. çoğu neredeyse meczuplaşmış karakterlerdir. azıcık ağzını yoklayın. o kadar tuhaf, dünya dışı ve radikal olduğunu düşündükleri fikirleri vardır ve o kadar iddialı bir şekilde anlatırlar ki boş bulunsanız gerçeklikle bağınızı sorgulamaya başlarsınız.

    tuhaftır bu insanlar belli bir tedrisattan geçmiş, bir şekilde belli süzgeçlerden geçmiş insanlardır kağıt üzerinde. gel gör ki uydu kanallarında, shopping kanallarında falan tuhaf ne idüğü belirsiz ürünleri gayet ciddi ve coşkulu şekilde anlatıp satan insanlar var ya, aynı onlar gibi anlatır da anlatırlar.

    bu şakkadanak vidyosunu ilk gördüğümde taşrada ömür törpülerken derslerine girme çılgınlığında bulunduğum hocalar aklıma gelmişti. hemen hepsi çok ciddi kişilik bozuklukları ve psikolojik rahatsızlıkları olan tiplerdi. aslında genel olarak muhafazakar kesimin bilimle ilişkisinde böyle çok tuhaf şeylerle karşılaşırsanız umumiyetle. daha bu işin içinde olanlar daha isabetli anlatacaktır. ortada bir literatür ve gerçeklik varken onlar çok tuhaf bir öznellik ve metodoloji geliştirip, üzerine garip bir mağrurluk ve ciddiyetle buna bağlanırlar.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap