2 entry daha
  • ya sene olmuş 2018 artık cahil olmayın gözünüzü seveyim. hangi gerizekalı uydurduysa şu 15 milyonu insanlar körü körüne inanıyor saçmalığa bak.

    bakın, google'da 2016-17 uefa champions league financial distribution diye aratıp kim ne kadar almış bir inceleyin. olay marketpool denilen yayın gelirinin katılan takım sayısına bölünmesi, tek takım katılıyorsa o takımın yayın gelirini elde etmesi, 2017 (en son açıklanan bu olduğu için bunu örnek veriyorum) yılı yayın geliri 17 milyon euro civarı, 2 takım gruplara kalırsa şampiyon %60, 2. sıradaki takım %40 alıyor. bu durumda normalde 10 milyon euro civarı bir gelir alacak olan şampiyon takım, 2. sıradaki takım gruplara kalamazsa ekstradan 6-7 civarı bir tutar alacak.

    kim uyduruyor bu 15 milyonu gerçekten anlamıyorum. gerçi şöyle bir şey var bu sene yayıncı değişecek, maçları yayınlayacak kanalın teklifi sonucu marketpool tutarı 40 milyon euro'ya çıkarsa işte o zaman 15 milyon geyiği doğru olur. ama bir anda 17'den 40'a çıkması bu ortamda bence zor. olsa bile bundan önce insanların bilinçsizce elenirseniz 15 milyon alıyoruz dediği gerçeğini değiştirmez.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap