• the guardian gazetesinde bugün yayınlanan röportajdır.

    röportajı yapan martin chulov, usame'nin ailesiyle yıllardır röportaj yapmak istediğini ancak suudi yetkililerin buna izin vermediğini yazmış. amacına yolsuzluk operasyonu görünümlü darbeyle suudi arabistan'da ipleri eline alan veliaht prens selman'la ulaştığına değinmiş.

    röportaj aile ilişkileri üzerine gitmiş. nasıl bir çocuktu, kimlerle takıldı, ne zaman değişti, değiştikten sonra nasıl ilişki kurdular. 11 eylül sonrası neler yaşadılar, en son ne zaman görüştüler falan...

    ailesi onun küresel bir terörist olduğunu kabul etmiyor. sovyetler döneminde vuku bulan afganistan işgaliyle başladığı silahlı mücadelesine yemen ve sudan'la devam ettiğini söylüyorlar. o dönemlerde suudi yetkililerce "mücahit" olarak anıldığından da bahsediliyor. tabi sonra işin rengi değişiyor.

    röportajın bence en ilgi çeken yanı usame'nin 29 yaşındaki oğlu hamza'nın afganistan'da el-kaide'nin başındaki zatla birlikte örgütü yönetiyor olmasına değinilmesi ve ardından gelen "hamza bin ladin, babasının intikamını alacak" denmesi.

    röportajdaki bir fotoğraf da ilgimi çekti doğrusu. 1974 yılında isveç'te çekilen usame bin ladin fotoğrafı. henüz tıfıl bir delikanlı.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap