aynı isimde "berlin (dizi)" başlığı da var
1012 entry daha
  • yaşaması nasıldır bilmiyorum ama çok güzel üniversite okunurmuş aslında diye iç geçirdiğim şehir.

    herkes genç, her tarafta kahveler, biralar, kokteyller yudumlanıyor, herkes sosyalleşiyor, tüm sokaklar dolu, canlılık akıyor her yerden.

    tavsiyelere gelecek olursak dost kitabevi'nin harita rehberi çok işe yarıyor. kalacak yer arayanlar için the circus hostel'i tavsiye edebilirim.

    vaktiniz varsa potsdamı ziyaret etmek çok iyi bir tercih olur, bölgesel trenle sadece 30 dakika mesafede.

    50 euro'dan büyük para götürmeyin, bozdurmak bir mesele. hatta bolca bozuk paranız olursa hayatınız kolaylaşır.

    tren biletlerini valide etmeyi unutmayın. kontrol oluyor.

    havalimanına ulaşımı sağlayan txl otobüslerinde şoförden bilet alınabiliyor.

    mustafa's gemüse kebap bence gayet güzel, sıra beklemeye değer, fiyat performans olarak da şehirdeki en iyi tercih olabilir hatta.

    einstein kaffee başarılı. beyaz etiketli berliner kindlbence güzel bira.

    kreuzberg'de bence bir şey yok ama o kreuzberg merkezi önünde fotoğraf çektirmek bence eğlenceli bir alışkanlık haline geldi. hipster mekanlar var falan denmiş de berlin'in yarısı hipster mekan zaten. alexanderplatz ile rosenthalerplatz arasında kalan ya da mitte'nin kuzeyindeki mekanlarda bence seviye bariz daha iyi.

    pergamon museum'da çok sıra oluyor, sabah erkenden gidip sıraya girmek mantıklı, içerde ne var derseniz daha çok asur, babil, urartu vs. dönemi ama çanak çömlek değil baya şehri alıp gelmişler. türkçe seçeneği de olan sesli rehber ücretsiz, mutlaka alın.

    berliner dom'a şortla ve sırt çantasıyla girilebiliyor, kapıda yazana aldırmayın direk dalın, yalnız giriş paralı, 7 euro idi sanırım, bileti makineden değil içerdeki abladan alıyorsunuz, ben ilk defa bir kiliseye parayla girildiğini görüyorum, bence ayıp. kilisenin tepesine çıkılabiliyor.

    checkpoint charlie bence sadece amerikalı turistleri çekmek için bu kadar öne çıkarılıyor.

    charlottenburg'da bence görülmeye değer bir şey yok, yani o kadar yol gitmeye değmez. ama giderken yolda technische universität berlin'i görmek güzel.

    bunlar dışında tiergarten, brandenburger tor, holocaust memorial bunların hepsi alexanderplatz'dan yürüme mesafesi, bu yüzden kalacak yer seçerken merkezi bir yer olması işinizi çok kolaylaştırır.

    ve evet türkler her yerde. şöyle söyleyeyim, havalimanında üniformalı resmi görevlilerin bazıları türk ve milletle direk türkçe konuşuyorlar: "arkadaşlar sağdan devam edelim, mach weiter so, ablacım aynı, o da aynı o da aynı hepsi aynı,
    sie können einen von ihnen wählen".
1111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap