6 entry daha
  • küçük hücreli dışı akciğer kanserinin (nsclc) tedavisinde kullanılan kanser aşısı. birkaç maddede toparlayalım...

    - aşı herkese uygulanamıyor. uygulanabilmesi için belli kriterler var. bunlardan en önemlisi hücrenin küçük olmaması gerekliliği. ayrıca tümörün dokusunda neugm3 olması gerekiyor. buna ek olarak, kişinin 18 yaşından büyük olması, hiv virüsü taşımaması, steroid kullanmıyor olması, geçen sene içinde kalp krizi ya da felç geçirmemiş olması, geçmişinde kalp ameliyatı ya da kalple ilgili ciddi hastalık olmaması, kanserin başka organlara sıçramış olması, immünoterapi geçirmemiş olması ve hastanın kendi kendine bakabilecek durumda, yüzde elli aktif olması gerekiyor.

    - aşı önleyici değil. yani "ay bir aşı olayım da kanser olmayayım" seviyesinde değiliz ne yazık ki henüz. ancak belli bir evreden sonra uygulanabiliyor ve bu evre akciğer kanserinin ileri aşamaları (3b ve 4 gibi).

    - aşının yaptığı tümörün gelişimini engelleyerek kişinin yaşam standartlarını geliştirmek ve süresini uzatmak. neugcgm3 gangliositine karşı antikorlar geliştirerek bunu sağlıyor. yani direkt hastalığa müdahale etmiyor.

    - aşı tek başına kullanılamıyor. yani kemoterapi yine de gerekiyor. kemoterapi sürecinde kanserli hücre sayısı azaltılıyor ve böylece antikorlar daha rahat işlerini halledebiliyorlar.

    - hastanedeki tedavi süresi 3-4 gün. sonrasında aşılarınızı alıp çıkabiliyorsunuz hastaneden. herhangi bir ciddi yan etkisi yok.

    - aşı kübalılara ülkelerinde ücretsiz. her yerde öyle olmasını dilemek dışında bir şey elden gelmiyor..
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap