215 entry daha
  • erotik sinemanın 80'lerin sonuyla bitmesi sinemamızda karanlık bir dönem başlamıştı. özellikle 90'ların ortasında eşkiya, yengeç sepeti, tabutta rövaşata, masumiyet, ağır roman, gemide, hamam ve bir çok drama ile türk sineması ciddi bir yükseliş yakalamıştı.

    2000'lerde komedinin yeniden popüler olmasıyla nispeten elle tutulur komediler yeniden üretilmeye başlanmıştı. vizontele, gora, kahpe bizans gibi başarılı örnekler bu dönemde ciddi başarı elde ettiler. devam eden süreçte ise komedi durdurulamaz bir yükselişe geçti. fakat bu yükselişte kalite gözardı edildi ve cidden kalitesiz işler çıkmaya başladı. herkesin çok sevdiği dikkat şahan çıkabilir'in tiplemelerinden biri olan recep ivedik'in düşük bütçe ile yüksek gişe başarısı elde etmesi altına hücumu başlattı. birinci filmi çok sevilen recep ivedik seri haline gelerek uzun süre sinema tekeli oldu.

    cem yılmaz'ın tekrardan sinemaya ağırlık vermesi ve selçuk aydemir filmlerinin vizyona başarısı ile bu durum kırılsa da youtube çılgınlığı yeni bir akım başlattı. internet ünlüleri arka arkaya filmler yapmaya başladılar. şahan'ın televizyon skeçinden sinemaya taşıdığı karakterler bu sefer youtube'dan çıkmaya başladılar. bu filmlerin kalitesi o kadar düşük ki normal şartlarda film olarak bir değerlendirilmemeleri gerekiyor. oyunculuklar bir kenara ne senaryo ne kurgu ne de adam akıllı bir temaları bile yok. bir buçuk saatlik youtube videolarını gösterime sokarak özellikle 12-18 yaş arası kitleyi zehirliyorlar.

    global olarak da iyi filmlerin; marvel, dc ve benzeri oluşumlar yüzünden sinemaya gelmediğini düşündüğümüzde sinemaya gitmek için sebep kalmıyor. umarım dijitalleşen dünya ve netflix gibi online platformlar dijitalin kötü etkisini terse çevirerek sinemadaki bu çöplerin yok olmasını sağlarlar. yoksa 70'lerin ortasından 80'lerin sonuna kadar olan erotik dönemde olduğu gibi seyirci* sinemaya küsecek.
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap