• 3 haftadir turkiye'de gerek aile ziyareti gerekse tatil amacli bulundum ve tekrar ingiltere'ye dondum. turkum ve gurur duyuyorum, elbet birgun temelli donerim sevgili ulkeme ama turkiye'nin bulundugu durum itibari ile su an icin pek yakin gorunmuyor. neyse kaldigim bu sure icinde gozlemledigim ve aklima takilan bircok sey oldu fakat bazilari bende buyuk merak uyandirdi.

    - otomobil almak zenginligin bir gostergesi degil fakat bence turkiye'de bu bir luks cunku otomobil fiyatlari muazzam ve masallah herkesin altinda gayet iyi otomobiller var.

    - ozellikle yeme icme mekanlarinin cogunda inanilmaz kalabalik bir kitle vardi ve inanin cok ucuz fiyatlar yoktu.

    - herkesin elinde masallah son model cep telefonlari hatta yine bircok kisi de ios veya android saatler, kalite gozlukler...

    ornekleri cogaltabilirim fakat cok uzatmak istemiyorum. bu gorduklerimden sonra buyuk bir ikilem yasiyorum, simdi ulke'nin durumu burada yazilanlar gibi gercekten kotu ve bir ekonomik kriz mi var yoksa pratikte gorduklerim sadece bir halüsinasyon mudur?

    diger gozlemledigim birkac sey ise,

    - migros'ta aksam saat 10 ve odeme icin kasadayim, arkamda bir yabanci bir turist bira almis ve sira bekliyordu kasiyer dondu ve "10'dan sonra yasak dedi" sasirdim ve dayanamadim sordum ve boyle bir kanun varmis ogrendim, malesef bu benim cahilligim, ben bilmiyordum. bunun mantikli bir cevabini bilen var ve aciklarsa memnun olurum yoksa ne dangalak bir yasaklamadir anlayamadim.

    - sosyal medyanin ozellikle instagram'in bu kadar aktif kullanildigini hic tahmin etmezdim. guzelim yemekleri sogumadan yemek yerine onun resmini cekecegim diye kivrananlari, plajda selfi cekecegim diye sekilden sekile girenleri, herseyi bir paylasma, gosterme cabasi icindeki insanlari gordukce tebessum etmeden duramadim.

    - sigara cok ama cok yogun sekilde kullaniliyor, icmeyen sanki yok gibi, buna cocuklar da dahil.

    - bu yil yapilan universite sinav sonuclari aciklanmis yanlis hatirliyor olabilirim ama sonuclar tam anlamiyla turkiye icin felaket, fen, kimya, fizik, matematik sonuclari turkiye genel ortalamasi sanirim 1 veya 2 net, utanilacak bir durum bu. unutmadan ben universite mezunu degil lise mezunuyum.

    son olarak, verdigim bilgilerde yanlislik var ise bir uyari ile duzeltmeye hazirim. umarim kimseyi kiracak bir yorumum olmamistir, sadece gozlemledigim turkiye'den bir paylasim yapmak ve merakimi gidermek istedim.

    cok zaman harcamadim bu yorumlari yapmak icin, bu sebeple imla yanlislari icin simdiden ozur diliyorum.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap