5 entry daha
  • edit: avcılar belediyesi'nin instagram sayfasından bugün (06.08.2018 tarihinde) yapılan açıklamaya göre, taraflar anlaşmış ve sorun çözülmüştür.

    turk telekom tarafından bana da gelen mesajdır. sırf avcılar değil istanbul'un her bir yanında, her apartmanın üzerinde baz istasyonu var nerdeyse. yasal bir boşluğa dayanarak bunu bir nebze de olsa engelleyen avcılar belediyesi'ne şükranlarımı sunarım :)

    konu hakkında avcılar belediye başkanı'nın tweetleri şöyledir:

    1 - sağlığa ve imara aykırı, ruhsatsız baz istasyonları ile mücadelemiz "avcılarbelediyesinderant" diye tt yaptırılmak suretiyle karalanmaya çalışılmıştır.belediyemizi haklı mücadelesinde elindeki iletişim olanaklarını kullanarak hedef gösterenler hakkında hukuken gereği yapılacaktır

    2- avcılar'da bulunan baz istasyonları sağlığa,can ve mal güvenliğine zarar verebileceğinden binaların üzerinden belediyenin uygun bulacağı yerlerde konumlandırılması,3194 sayılı imar kanununa göre ruhsatlandırılması konusu kamuoyuna yanlış aksettirilmiştir. hukuki süreç sürmektedir.

    https://twitter.com/…rak/status/1025825353456136192

    a haber de boş durmamış konuyu gündeme alarak yine tarafsız(!) bir şekilde habercilik yapmıştır.

    https://twitter.com/…ber/status/1025845123912019970

    belediye, gsm operatörleri ve btk yetkilileri ile bugün toplantı yapılmış ve sorun çözülmüştür.
    belediyenin resmi instagram sayfasından yapılan açıklama aşağıdaki gibidir:

    baz istasyonlarında çözüme gidiliyor

    avcılar kaymakamı hulusi doğan, avcılar belediye başkanı dr. handan toprak benli, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu (btk) istanbul bölge müdür yardımcısı lebibe yalçıntaş ve gsm operatörleri turkcell, vodafone ve türk telekom yetkilileri ile imara aykırı baz istasyonları hakkında toplantı yapılmıştır. yapılan görüşmelerde yasal ve hukuki süreçler devam etmekte olup bahse konu baz istasyonları’nın belediyemizin gösterdiği uygun yerlere taşınması, ruhsatlandırılması ve iletişim hizmetlerinin aksamadan yapılması üzerine görüş birliğine varılmıştır.

    https://www.instagram.com/…vcilarbelediyebaskanligi
hesabın var mı? giriş yap