• oldukça rahatsız edici bir durumdur. bu nedenledir ki herhangi bir mağazaya girip gönül rahatlığıyla ürünleri/kıyafetleri inceleyemezsiniz.

    örneğin laptop fiyatlarını merak etmişsinizdir, mediamarkt'a girersiniz fiyatlara göz atmak için ve girdiğiniz anda biri "hoş geldiniz" der. buraya kadar bir sorun yok ancak sonra o kişi dibinizde biter ve üzerinizde bir baskı kurmaya başlar. siz başka taraflara doğru yürüdükçe o kişi sizinle aranızda rahatsızlık verecek mesafeyi korumaya devam eder. siz rahatça başka ürünleri de incelemek isterken bu durum nedeniyle rahatsız olursunuz ve mağazadan çıkarsınız.

    başka bir örnek ise orta üst kalitedeki bir giyim mağazasından verilebilir. yine yeni sezon kıyafetleri incelemek için girersiniz mağazaya. aslında mağazaya girmeden içeride kimse olmamasından mütevellit üzerinize üşüşüleceğini tahmin edersiniz ancak yine de bir umut ürünlere sadece bakmak için girersiniz. ancak beklenildiği gibi içerideki bütün çalışanlar "hoş geldiniz" der ve 1 metre yakınınıza kadar girer. "sadece bakıyorum, yardımınıza ihtiyacım olursa söylerim" diyecek cesareti kendinizde bulamazsanız eğer bu durumdan yine rahatsız olursunuz ve ürünlere çok bakamadan mağazadan çıkmak durumunda kalırsınız.

    son örneğimizi ise apple store'lardan verelim. malumunuz insanımızın elinde iphoneları görünce bu telefonların fiyatı nedir, yeni ürünler olarak neler var, insanları nasıl kazıklıyorlar diye merak edip apple store'a uğrarsınız. içerisi ne kadar kalabalık olursa olsun yine herhangi birisi yanınızda bitip "hoş geldiniz, nasıl yardımcı olabilirim?" der. siz bu durumdan yine rahatsız olursunuz ancak macbook'lara, ipad'lere bakmaya çalışırsınız. es kaza bir de herhangi bir ürünü alıp biraz kullandınız diyelim. bu durumda da çalışan kişiler sizinle arasındaki mesafeyi iyiden iyiye azaltır. bu durum sonucu da yine rahatsız olarak mağazadan çıkarsınız.

    bu söylediklerimden mağaza çalışanları lütfen alınmasın ve rahatsız olmasın. gözlemlerimi ve hissettiklerimi paylaşmak istedim sadece. keşke avrupa ülkelerinde olduğu gibi sadece müşteri istediğinde mağaza çalışanları müşteriyle ilgilense.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap