• siz yazarlar ile 2 gün önce bodrum'da başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. bodrum'u bilenler için olay otogarın yanındaki itfaiyenin karşısındaki ışıklarda meydana geldi.

    şimdi bu yolda genelde yazın uzun bir trafik olur ve merkeze inmek için en azından 40dk harcarsınız belki. yolun kenarlarına maalesef sürekli araba park ettiklerinden trafik genelde tek şerit akar, ki o gün de durum buydu.

    tek şeritli uzun bir kırmızı ışık sırasındayım ve yeşil ışık yandı. zaten o yeşil ışık süresinde geçemeyeceğimi biliyorum gayet sakin bir şekilde devam ediyordum ki, hani o atarlı doblo şoförleri var ya, bir tanesi solumdan karşı şeritten bastı gaza ve sağa kırarak benim sırama girmeye çalıştı. ben de deli oluyorum böyle durumlara. ben keriz miyim mal gibi bekliyorum orada sırada herkes gibi de seni önüme geçireyim ben de yol vermek istememekle birlikte hızı arttırdım fakat nafile adam arabanın burnunu sokmuştu bir kere araya sonra önümde beklemeye başladı. yanımda da arkadaşım var, adamın yaptığından konuşuyoruz. 10 saniye geçti geçmedi önümdeki doblo dörtlüleri yaktı ve şoför'ün kapısı açıldı ve arabama yürümeye başladı. gayet bağırıp çağırmaya geldiğini bilerek camı açtım ve adam elleri kusura bakma edasında kaldırarak "özür diliyorum çok acele ettim çünkü sola dönmek istemiştim lütfen kusura bakmayın." dedi.

    ben şok.

    hiç önemli değil, teşekkür ederim dedim ve adam sakince arabasına gitti. adamın o gün sergilediği o davranış beni çok mutlu etti be eve gelince heyecanlı bir şekilde ailemle paylaştım.

    çünkü trafikte neresi olursa olsun biz millet olarak çok fevri ve sinirliyiz. o şoförün hatasını anlayıp, bana saygı gösterip gelip özür dilemesi her gün rastlanacak bir şey değildi benim için.

    he buradan da lütfen bizim milletiniz bu kadar mı terbiyesiz, saygısız da bunu burada bir şeymiş gibi paylaşıyorsun demeyin. yurdumuz güzel insanlarla dolu sadece bazen günün stresi ve sıkıntısına kendimizi kaptırıyoruz ve yapmak istemeyeceğimiz ve pişman olacağımız şeyler yapıyoruz. ayrıca şu günlerimizde böyle basit hikayelerin bizi daha umutlandıracağını, sevindireceğini düşündüğümden sizlerle paylaşmak istedim.

    lütfen siz de trafikte sakinliğinizi korumaya çalışın ve kendinize ve insanlara o gün için kötü bir anı bırakmayın.

    edit: yazım hatası
hesabın var mı? giriş yap