11 entry daha
  • öncelikle böylesi hassas bir konuda yazarken seçtiğim kelimelere çok dikkat etmeye çalıştım; ancak, yazdıklarım nedeniyle herhangi bir rahatsızlık verdiysem şimdiden özür dilerim.

    down sendromlu bireylerin, down sendromu olmayan bireyler tarafından benzer görülmelerinin nedeni tamamen down sendromlu olmayan bireylerin beynindeki gruplama ve genellemeden kaynaklıdır. down sendromlu olmayan bireylerde (down sendromlu bireylerin görüş şekline ilişkin bir bilgim yok) yüz hatları bakımından kendilerine birebir benzemeyenleri erken yaş çocukluk döneminden sonra ayrıştıramama sorunu vardır. sorun diyorum; ancak, bu belki de düşünsel bir gereklilik. işte bu nedenle; batı dünyası, uzak doğulu insanları da birbirinden ayırmakta zorluk çekmektedir. öte yandan, bebeklerin ve erken yaştaki çocukların insanları ve diğer canlıları birbirlerinden çok net biçimde ayırabildikleri yapılan çalışmalarda ortaya çıkarılmıştır. erişim kısıtım nedeniyle kaynak sağlayamadım; ancak, aslında insanoğlu bu yetiye erken dönemlerinde sahipken nedenini bilmediğim bir sebepten ötürü bu özellikleri ilerleyen dönemlerde köreliyor.

    netice itibarıyla; aslında down sendromlu bireyler aynı değil benzer yüz hatlarına sahipken, down sendromu olmayan bireyler tarafından onların birbirlerine benzer sanılması tamamen bu bireylerin beyinlerindeki gruplama mantığından kaynaklanmaktadır. ayrıca, batı dünyasının uzak doğuluları da birbirlerine çok benzetmeleri hatta aynı görmeleri de anılan nedenden kaynaklanmaktadır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap