• para, huzur, güzel ses, güzel yüz, bilgi, güç, şöhret vs vs. insanların bunlara göre hayatta en çok imrendiği kişiler vardır. komşusuna, akrabasına, dayısına bile imrenir ünlü olması şart değil. ama madem burası ekşisözlük, o halde kimsenin tanımadıklarından değil, ünlülerden yola çıkılarak cevabı verilmesi daha uygun olur.

    ben cem yılmaz derim.
    adam sadece zekası sayesinde para kazandı. millet para kazanabilmek için kendini yırtarken, bir yerlere gelebilmek için yıllarını harcarken bu adam sadece kendi güldüğü şeyleri anlattı ve bundan zengin oldu. kimsenin yapmadığı aklına getiremediği muhteşem espriler yaptı. komedi çıtasını öyle bir yükseğe çıkardı ki kendisini bile zorlar hale geldi. onunla birlikte ülkenin mizah anlayışı değişti. üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen ilk günkü gibi güldüren bir tat bir doku adında olağanüstü hatta akıl almaz bir gösteri yaptı. türkiye'nin en komik insanı olmak bile yeterli imrenmek için ama bu adam sevdiği, hayran olduğu insanlarla iş yaptı ki bu bile hayallerin ötesi gibi birşey. bazen ya cem yılmaz olmasaydı diyorum ve koca bir boşluk hissine kapılıyorum. kendisine sadece imrenmiyorum, çok büyük saygı duyuyorum.

    barış manço da en çok imrendiğim insanlardan biri. hem şarkıları, hem tarzı, hem dünyayı gezmesi, bilgisi, tatlılığı ile gönlüme taht kurmuş bir insandı.

    mustafa kemal atatürk de demek isterdim ama sıfırdan, hiç yoktan, onca düşmana ve haine rağmen gül gibi var ettiği cumhuriyetine, emanetine hıyanet edilmesine şu anda çok üzülüyordur sanırım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap