3 entry daha
  • fonda `green is the colour` dinlenerek okunması gereken(evet okunması gerektiği söylenen kitaplardan ben de bıktım) bir bira icelim ilk kitabı. hüzünlü fakat komik brautigan beylerin amerikasından fransa'ya, noir desir'e, belki de oradan iran'a, füruğ'ya, rüzgarın bir şeyleri götürüp götürmediğine dair olan bu konuşmaya evren demiryürek de pink floyd ezgileri gönderdiği mamak semalarından, ankara'dan katılıyor.
    kitapta, ilgi çekici olansa bana göre, yazarın kitapta kendi kendisiyle tartışması. zira, kitaplar genelde okuyucuya bilen taraf olarak bir üst kattan bakarlar, kendileri çoktan birtakım şeyleri deneyimlemiş ve siz orada da aval aval onun kitabını okurken onlar çoktan "hayatın sırrı"nı çözmüşlerdir. ama daha esaslı olan, yaşamaya devam ettikçe diyalektik olarak devam edecek olan değişimi öykülerin ipini elinde bulunduran insanın kendisinde de görebilmemiz. çünkü son zamanlarda, birinin yediği bokları sahiplendiğini görmemiz neredeyse çok nadir. gördüysek de emrah serbes batağında, ben kötü biriyim kızım'ın ötesine geçememiş mahalle delikanlılığı ve saf erkek çocuk hırslarıyla yoğrulmuş hikayeler. eninde sonunda fakirdik de yaptık be abi, hor görüldük de hor gördük vb. klişelerle kendi kendisini aklayan hikayeler size "evet ya, bana da çok haksızlık yapılmasa, ben de dünyanın en harika insanıyım. bu benim suçum değil" şeklinde rahatlamalardan ötesini vermeyecektir. benzer bir ilişki kurulduğunda, kitapta da bahsi geçen, her şeyi ataerki'ye bağlayan, sebebi ve sonucu yanlış okuyan, "erkeklerin kötü şöhretine talip olan" feminizmin eleştirisini de kitaptaki karakterlerin bira içerken ettiği sohbetlerin içerisinde bulmak mümkün. bu yönüyle de klişe olsa da hayatın içinden bir roman. test edildi ve onaylandı.
    --- spoiler ---
    bitirmeden önce birbirinin telefonunu kartıştırmalar, aldatmalar çağında bir ilişkinin en haklı, en yalın çıkışı olan şu alıntıyı da buraya iliştirmek isterim:
    "inanacaksın tabii! çünkü ne ben bir yalancıyım ne de sen bir sahtekara talim edecek kadar acizsin. birbirimize inanmak zorundayız, yoksa ölelim gitsin, daha iyi."
    --- spoiler ---
    ilk kitabıdır, fakat asla son olmayacaktır. dansına devam etsin!
    kaldırmayacağız!
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap