37 entry daha
  • orta boy bir volkanik yunan adasıdır. 2 ana merkezden oluşur, fira ve oia. genelde yeni evlilerin balayı için tercih ettikleri romantik bir adadır. tipik yunan mimarisinin her santiminde görüldüğü, her yerde 3 çanlı şirin kiliseleri olan sevimli biyerdir.
    yapılabilecekler;
    - öyle çok şahane plajı olmadığı için hem adayı gezmek tanımak hemde denize girmek için yapılacak en iyi şey tekne ile volkanik ada turuna çıkmaktır. bu tekne turunda hala tüten volkanı gezersiniz (orası için ayağınıza çöpe atabileceğiniz bişey giyin çünkü heryer kül olduğu için ayaklarınız ve ayağınıza giydiğiniz şeyler kapkara ve birdaha kullanılmaz hale geliyo), (buarada bu volkanla ilgili en ilginç şey en son 1953 yılında patladığında sesi taa ispanya dan duyulmuş olmasıydı) çamur banyosu yaparsınız, doyasıya denizde yüzersiniz, harika bir kıyı restuarantında nefis balık yersiniz, ve gezinin sonunda eğer isterseniz adanın diğer tarafında bulunan oia da inersiniz.

    oia, fira ya kıyasla çok daha şirin, çok daha sakin ve çok daha şık mekanlar barındıran bir yer. en önemli özelliği bir ayin şeklinde güneşin batışını izlemek. yüzlerce kişi oia nın batışın en iyi izlenir yerine toplanıp sessizce (evet burası önemli çünkü konuştuğunuz anda yanınızdakiler şiii die susturuyo) güneşi uğurlarlar. güneşin ufuk çizgisinde tam kaybolduğu anda ise bi alkış kopar. ayin biter.

    - scuba diving yapabilirsiniz. red beach in olduğu yerden hareket eder ve çok eğlencelidir. dalışı daha da eğlenceli hale getirmek için 2 dalgıç denizin altında türlü şaklabanlıklar yapar.

    - fira da sadece demir ve camdan muhteşem böcekler, balıklar ve balık kılçıkları heykelleri sergileyen ve yapan dükkanı gezebilirsiniz.

    - yine fira da teleskopla etrafı seyredebilirsiniz.

    - çatlayana kadar balık, deniz ürünü ve italyan yemeği yiyip (adada bi sürü italyan restuarantı var) deli gibi smirnoff ice içebilirsiniz.

    - minicik dar sokakları ve mutlaka bi işleme bi hoşlukla daha da güzelleştirdikleri mimarisinin binlerce fotoğrafını çekebilirsiniz.

    - motorsiklet kiralayıp gezebilirsiniz.

    - hediyelik eşya için fira daki çarşıyı tavsiye ederim, hem binlerce alternatif var hemde ucuz

    şimdi gelelim en önemli konuya, atina ile ada arasındaki uçuşu yerel bir havayolu olan olimpic hava yollarıyla yapıyorsunuz... tam bir felaket.. öleceğimize emindim.. 3 saatlik gecikmeden sonra gele gele uçakları nuhnebiden kalma çift motorlu pır pır bi uçak geldi, pilot desen allahlık, bırakın servisi ölmeden önce son suyumu içeyim dediğinizde su bile vermiyolar... 2 sene önce tek alternatif olimpicti eğer artık başka bi seçenek varsa aman diyim onu seçin, olimpic le uçmayın, uçacaksanız da en kötü deneyime hazır olun.
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap