4249 entry daha
  • ön not: şimdilik kısa yazıyorum, vakit buldukça belki biraz daha geliştirebilirim girdiyi. açıkçası böyle netameli bir konuda velvele yapmak istemiyorum. neticede uzmanlar fikirlerini beyan ediyorlar, kesin bir durum yok. umarım bahsedilen ekstrem uygulamalara gidilmez, gidilmesine gerek kalmadan aklın yolu bulunur, akılcı yönetim sağlanır, serbest piyasa çerçevesinde güven verici söylem ve eylemlerle bu fırtına aşılır.

    https://www.bloomberg.com/…extreme-measures-spreads

    videoda (şimdilik sadece en önemli kısmını yazıyorum) saxo bank foreks stratejileri başkanı john hardy:
    "türkiye default olabilir veya sermaye kontrolüne gidebilir.. 10 gün içinde türkiye'de dananın kuyruğu kopup sermaye kontrolü gündeme gelebilir. tabi bu sadece bir tahmin"

    ayrıca global varlık yönetim firması alliancebernstein'in gelişmekte olan piyasalar borcu direktörü shamaila khan da şunları söylemiş:
    "yetkili makamlar, daha ortodoks politikalara geri dönüş belirtileri göstermedikçe, sermaye kontrolleri artık bir kuyruk riski (çok düşük risk, olmayacak risk) senaryosundan daha fazla hale gelmiştir."

    +
    https://www.bloomberg.com/…ock-says-granville-video
    "(krizden çıkış için) ilk önce tc merkez bankasının bağımsızlığı sağlanmalı ve çok daha sıkı para politikası uygulanmalı.
    tabi bir de abd ile olan krizin atlatılması gerek."
    sonra da sermaye kontrolü, sert iniş, yüksek enflasyon, küçülme, stagflasyon risklerinden bahsediliyor.
3772 entry daha
hesabın var mı? giriş yap