3 entry daha
  • volker kutscher'in yazdığı gereon rath serisinin üçüncü kitabıdır. ilk iki kitap ıslak balık ve sessiz ölüm adları ile iletişim yayınları tarafından yayınlanmış olup işbu entry tarihi itibariyle goldstein henüz yayınlanmamıştır. aslında adamların hakkını yemeyelim, bu kitap ingilizceye bile henüz bir kaç önce tercüme edildi, ancak babylon berlin dizisinin başarısı ile birlikte serinin geri kalan kitapları kısa bir süre sonra tercüme edilecektir diye düşünüyorum.

    kitap hakkında bilgi vermek için kitabın almanca basın bültenini google translate ile ingilizce'ye çevirdim ki çok iyi bir iş çıkarda bana kalırsa, onu da aşağıdaki şekilde türkçe olarak istifadenize sunuyorum:

    "rath'ın üçüncü vakası zor bir vaka: brooklyn'li yahudi bir gangster olan abe goldstein, berlin'i karıştırmaktadır.

    berlin 1931: ekonomik kriz yoğunlaşır; sa ile kızıl cephe arasındaki çatışmalar şiddetini artırır, berlin'deki sokak çeteleri arasındaki güç mücadelesi kızışır ve gereon rath'e, abraham "abe" goldstein'ı izeme görevi verilir. istihbarat şubesi tarafından, rath'tan bir iyilik olarak istenen bu görev ölümcül bir yarışa dönüşür.

    hikaye kadewe isimli alışveriş merkezinde başlar. iki sıradan hırsız olan alex ve benny, mücehver ve saat soygunu yapmak için, gündüz, kendilerini gizlice, avm içerisine kilitler. ancak plan yanlış işler ve alex güçlükle kaçarken benny yüksekten düşerek ölür; ölüme bir polis neden olur ve buna tanık olarak kaçan alex'in peşine düşer; amansız bir takip başlar.

    diğer yandan gereon rath, goldstein'in merkezini taşıdığı excelsior oteli'ndeki gözetleme görevinden sıkılmıştır. gangster, takibi fark etmiş gözükmekte ve her hangi bir eylemde bulunmamaktadır. ancak, kimse bu arada goldstein'in şehrin diğer tarafına gittiğinden ve orada bir silahı olduğundan haberdar değildir. bu arada berlin yer altı dünyasının patronu johan marlow, rath'a zorla bir özel dedektiflik görevi verir; rath'a, berolina suç çetesi lideri ve marlow'un iş ortağı olan kızıl hugo'nun, ortadan kaybolduğunu söyleyip rath'ın onu bulmasını ister. rath, kendisini birden çete savaşlarının ortasında bulur.

    bir yandan da gereon rath'ın sevgilisi charly ritter vardır. charly, hukuk fakültesinden mezun olmuş, lichtenberg mahkemesinde staj yapmaktadır. trene biletsiz binen bir evsizin mahkeme önüne çıkartılması dosyasını araştıran charly ile rath'ın yolu bir kez daha kesişir.

    volker kutscher, faşizşme doğru adım adım kayan bir şehrin canlı panoramasını çok güzel şekilde anlatmakta ve okuyucuyu etkilemektedir; bu arada sürükleyici bir macera ortaya koymaktadır."
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap