• anatolian rock revival project sayesinde tanıdığım değerli müzisyen, gitarist. kendisi hakkında önemli bilgiler, bu kanalda paylaşılan, 1972 senesine ait bekleyiş parçasında şu şekilde verilmiş:

    stephan umutyan 1949 senesinde kadıköy moda’da doğar. 1962 senesinde “the shadows” grubuyla tanışır ve kendi ifadesiyle “enstrümantal müziğin hastalık şeklinde tutkunu" olup gitara başlar. milliyet liselerarası hafif batı müziği yarışmalarına saint-joseph lisesiyle katılır ve türkiye çapında bir sene en iyi ritm gitar, sonraki sene en iyi solo gitarist ödüllerini kazanır. bunun sonucu olarak cem karaca kendisini o zamanki grubu olan kardaşlar’a alır. fakat saint joseph lisesi ve tam profesyonel müzik & turneler birarada yürümez ve umutyan kardaşlardan ayrılır.

    akabinde devlet güzel sanatlar akademisinin mimarlık bölümüne girer. bu dönemde erol evgin ve sıfır virgül bir ile çalışma ilişkileri olur. ayrıca melih kibar, yaz baltacıgil gibi isimlerle birlikte bir de grubu vardır ve her cumartesi istanbul yelken kulübünde çalarlar. bu arada harçlık için stüdyolarda plaklarda stüdyo gitaristi gibi çalışırken bir prodüktör arkadaşı “anadolu tipi müzikleri shadows tarzında yapmayı düşünmez misin?” diye sorar. böylece çayda çıra ve bekleyiş plağı çıkar. bunu takiben bolca konser verdiği yeni bir dönem başlar umutyan için.

    ardından siluetlerin orgcusu meti alatlı ile tanışır, “alaturkadan alamooga esinlemeler” adlı lp’sinde, değişik gitarlar ve sitar çalar. alatlı, vefatına kadar en iyi arkadaşı olarak kalır.

    önce akademiyi, peşinden askerliği bitirir ve fransa’ya yerleşip işini kurar. 20 sene boyunca müzik yapmaz. bir gün büyük bir tesadüf sonucu 1995 yılında paris’te, eskiden çaldığı arkadaşlara rast gelir ve zevk için çalarken kendilerini johnny hallyday’in bateristi ile paris’te konserlerde bulurlar.

    paris’teki mimarlık ve mühendislik bürosundan emekli olan umutyan şimdilerde bir org, 3 gitar ve 1 bateri ile aynı tarz müziğe devam etmektedir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap