8 entry daha
  • basit ve temel manada da olsa, insanın elinden birazcık gelmesi gerekendir. özellikle de en ufak bir şey için bile birilerine ihtiyaç duymaktan hoşlanmıyorsanız, sorunları mümkün olduğu kadarıyla kendiniz çözme prensibine sahipseniz, biraz dikkat ve gayretle pek çok tamiri de pekâlâ yapabiliyorsunuz.

    insanlar cana bile saygı duymuyor ki artık, hâliyle hayatını kolaylaştıran eşyaya da zerre dikkat etmiyor, özen göstermiyor; "bozulursa parayı bastırır yenisini alırım, hiç olmadı başımı çevirir işime bakarım, biri yapar nasılsa, kendimi yormama ne gerek var" rahatlığındalar. hafta sonu, apartmanın giriş kapısının gümbürtüsünü dinlemekle geçti. yukarıdan sesleri duydukça düşündüm; kapı otomatiğinin teli yine arızalanmış/kopmuş olmalı, zincir de işlevini yitirmiş, atıp da açamıyor kapıyı anlaşılan, bakalım kim geçip gitmeyecek de soruna bir bakma ya da baktırma inceliğini gösterecek, dedim. kadınlı erkekli o kadar komşu iki gün boyunca arızalı kapıdan geçti, çocukları kapının her açılmayışına tekme ile tepki verdi, fakat her komşu sorunu halletmesini diğerinden bekledi. şaşırmadım. zira ilk defa olmuyordu bu; bir önceki arızada tamir eden komşuya teşekkür edip yaptığı masrafı karşılamış olmama rağmen, onun da burnu başka şeylere kalkmış olduğu için, kapıya bir daha zor bakacağını biliyordum. pazartesi günü, misafirlerim kapıda bekleşince iş başa düştü; dışarıdan birilerini çağırıp yaptırmanın da laf söz olarak sıkıntısı olacak diye, bir parça tel ve kerpeteni alarak kapıya indim, ellerime telleri batırsam da, biraz uğraşıp sorunu kısa sürede çözdüm, tamiri başardım.

    geçenlerde bir arkadaşla telefonda konuşurken, eşim şehir dışına gitti, apartmanın ışığı arızalanmış, ampulü değiştirmesini komşudan rica ettim demişti de manidar bir şekilde gülümsemiştim. içimden, bir merdiven ve sağlam bir ampule bakan basit bir işi -sorunu zaten gören ve çözmeye tenezzül etmediği ortada olan- birilerinden niye rica edeceğim, iki dakikamı ayırır, konuyu kendim hallederim, diye geçirmiştim; murphy de al, başına iş arıyordun, sana müstahak, dedi sanırım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap