• e-5 üzerinde, atatürk havalimanı'nın tam karşısında, sefaköy mevkiinde yapımı devam eden inşaat projesi.
    reklamını görünce fark ettim. bir an için "kim buradan ev alır ki" diye düşündüm. yenibosna'daki selenium'dan alan varsa buradan da olur gerçi.

    olur da sefaköy'ün neresi olduğunu bilmiyorsanız diye şunları yazmak istedim:

    projenin satışında havalimanına 5 dakika mesafe diyorlar ancak bu iki yönden de yanlış bir bilgi.
    1. atatürk havalimanı kapatılacak bu yüzden siz o evde otururken havalimanı orada olmayacak.
    2. her ne kadar ahl'ye yakın gibi görünse de trafiğin yoğun olduğu bir noktada olduğu için oradan çıkıp hemen yanındaki nikah sarayına gitmeniz bile 5 dakikadan uzun sürer. havalimanı ortalama 20 hatta bazı günler 40 dk'dan fazla sürebilir.

    gerçekçi olalım. buradan ev alıp ardından metrobüse binmezsiniz. belki metroyu düşünüyorsunuzdur. o zaman şanslısınız çünkü türkiye'nin bağcılardan sonra ikinci kültür, sanat ve yaşam merkezi olan sefaköy'deki metro sizi yenikapı'ya kadar götürecek. şu anda aktif değil onu unutmayın ama.

    hemen dibinizdeki minibüs ve otobüs duraklarının sesleri sizi bezdirebilir onu da unutmayın.

    burada yaşarken yapılabilecek en büyük aptallık araba kullanmak olur. haftanın hemen hemen her günü hemen önündeki yol kilitlenir. kış mevsiminde sabahları arabayla yenibosna ya da şirinevler'e gitmeniz 1 saati bulabilir. bölgedeki trafik hızı ortalama 5km/s gibi bir şey.

    istanbul'un trafik yönünden en kötü yerlerinin kesişim noktasında. edirne yönüne gitmek isteseniz küçükçekmece, avcılar trafiği. topkapı yönüne gitmek isteseniz yenibosna, şirinevler trafiği. tem'e kaçmak isteseniz basın ekspres trafiği.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap