5 entry daha
  • bu gereklilik bence de mevcut. brunson gittikten sonra da ekonominin, çok afedersiniz, b.k gibi olduğu görülünce brunson bahanesi de ortadan kalkacak. böylece ne tür bir bahane üretecekler, ne kadar yaratıcı olacaklar bu konuda sabırsızlıkla bekliyorum.

    bir sonraki evrede de krizin tek müsebbibi olarak akp'yi görme yanılgımızdan kurtulup, krizin kapitalizme içkinliği üzerine konuşulabilir belki.

    çok önemli not: yukarıdaki cümleden akp'nin günahsız olduğu sonucu çıkmıyor. bu iktidar gericiliğinden önce kapitalisttir çünkü. gericiliği bizim ekstra katlandığımız bir tarafı sadece. zor ülke çıkmış bize. kapitalist ekonomiden kurtulmadan da yazar kasadan, anayasa fırlatmadan kriz çıkar, bugün brunson'dan, yarın birinin gözünün üstünde kaşı olmasından. kapitalizm krizsiz devam edemez çünkü. krizler sistemin eteğindeki fazlalıkları attığı, yeniden doğduğu dönemlerdir. bu krizlerde sistemi komple yerinden sallayıp, yıkıp yeni bir düzen kurmak da bizim görevimiz. başka bir yolu yok nefes almanın.
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap