• #80117080 sayılı entrymde berat albayrak'ın hap atmış tavırlarından dolayı bir soru sormuştum. integrali ceren olan adam nickli çaylak arkadaşımız sağ olsun çeşitli çıkarımlarda bulunmuş. benden, beğenirsem rica edip yazmamı istedi. ben de beğendiğimden ötürü sizlerle de paylaşmak istedim.

    --- spoiler ---

    -sürekli "hakikaten" demesi, karşısındakileri bir şeye inandırmak istemesinden kaynaklanıyor. bu aynı sizi saadet zincirine davet eden bir dostumuzun konuşması gibidir. "bak hakikaten para kazandırıyor, hakikaten adam ferrariye biniyor vs"

    - karşısındaki insanlara ara ara "değil mi ahmet bey, değil mi ayşe hanım" demesi onay beklemesinden. karşısındaki insanların sinirli ve mutsuz yüz ifadeleri onu bir "onay" a yönlendiriyor.

    -kendisi sürekli konuşma yapan birisi değil, erdoğan gibi deneyimli değil. bu yüzden nerede vurgu yapacağını bilmiyor. siyaset ve ekonomide vurgu çok önemlidir. yoksa söylediklerinizden kimse bir şey anlamaz.

    -şive yapmaya çalışıyor sürekli. bunun sebebi, muhtemelen çevresinde bulunan sevdiği birisiyle şiveli konuşarak kendi çapında "şakalasmasi". o kisi veya kişiler de kendince bulduğu samimiyeti ve onaylanmayı burada bulmaya çalışıyor isteyerek yapmıyor bu şive olayını.

    -konuşulan yer klimalı gayet serin bir ortamdır. fakat kendisi konuşma başladığından beri şarıl şarıl terliyor. kendimden örnek vereyim, aşırı terlerim yani günde 3 4 tişört değiştirmek zorunda kalıyorum bazen. fakat öyle serin bir ortamda bu kadar terlemem için aşırı stres altında olmam lazım.

    -bu stres ekonomiyle alakalı değil. bu konuşma oradakilere veya ülkeye değil, tamamen babasına (erdoğan'a) yapılan bir konuşma. erdoğan bu konuşmayı beğenirse onun için sorun kalmayacak.

    -karşısındaki kalabalık inanılmaz gergin, sinirli ve mutsuz. bunun en büyük nedeni muhtemelen hayatlarında katıldıkları en laubali, en amatör konuşmanın bir bakan tarafından yapılması. bu adamlar milyon-milyar dolarlık şirket yönetiyor. karşılarında powerpoint sunumu ve suyunu baya şişesini açıp koyan bir konuşmacı onlar için büyük saygısızlık.

    - söylediği şeyler hakkında en ufak bir fikri yok. ezberlenmiş bir konuşma, vurguları doğru yapmış olsa karşımızda genç erdoğan konuşuyor olacaktı. -araya sıkıştırdığı ingilizce kelimeler (plaza dili) aslında kendisinin ortama göre davrandığını işaret ediyor. kimse bir cümle önce şive yaparken (yavh ayfonlari tağsitle alayoz) diğer cümlede (ülkemiz bu challengalara hazır) demez. bu kişiye göre hareket ettiğini gösteriyor. yani güvenilmez.

    -yüzünde sürekli bir gülümseme var. bunun nedeni olanların veya olacakların kendine ve ailesine zarar vermeyeceğinden emin olması. muhtemelen evde "evlat bize bir şey olmaz, çık siyaset yap" denmiştir.

    editleyeceğim, konuşma daha devam ediyor

    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap